dinsdag 25 juni 2024
FN TOP add FN TOP logo

Laatste santini’s van Mister Madiba leveren 5.000 euro op voor Stichting Sengerema

Laatste santini’s van Mister Madiba leveren 5.000 euro op voor Stichting Sengerema

Mister Madiba, John van de Westeringh, en zijn vrouw Linda veilden dinsdag 21 mei hun laatste Madiba santini’s voor het goede doel. De 9.000 stelen brachten in totaal 4.600 euro op voor Stichting Sengerema in Tanzania. Van de Westeringh rondde dit zelf af tot 5.000 euro.

De middenprijs van de geveilde stelen was 51 cent. Het hoogste bod was 1 euro per tak Madiba voor in totaal 450 stelen. Stichting Sengerema biedt jongeren in Tanzania de kans om een eigen onderneming op te starten en wordt al langer gesteund door Dekker Chrysanten en de Madiba telers.

19 jaar geleden lanceerde Westeringh Flowers samen met veredelaar Dekker Chrysanten het merk Madiba. De eerste cultivar onder de merknaam was de enkelbloemige Madiba Lindi White. Inmiddels bestaat het assortiment uit 17 soorten.

John en Linda zijn trots op hoe het product Madiba zich heeft ontwikkeld tot een herkenbaar en betrouwbaar product. Toch hebben ze besloten dat het tijd is voor een andere route. Ze stoppen met de kwekerij en bouwen het kassencomplex in het ‘Betuwse’ Varik om naar een luxe caravanstelling.

De andere twee kwekers van Madiba, Kees de Jongh en Maurice van Tuijl van Kwekerij Monnikenwaard zijn inmiddels de samenwerking aangegaan met Van Helvoort Company. De santini specialist treedt toe de Madiba groep. Met elkaar zijn ze goed voor 75 miljoen stelen op 12,5 hectare.


Leandra de Boef | 23-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS