dinsdag 25 juni 2024
FN TOP add FN TOP logo

Veredelingstak Vreugdenhil Young Plants krijgt eigen BV: Vreugdenhil Breeding & Seeds

Veredelingstak Vreugdenhil Young Plants krijgt eigen BV: Vreugdenhil Breeding & Seeds

De veredelingsactiviteiten van Vreugdenhil Young Plants zijn ondergebracht in een nieuwe BV: Vreugdenhil Breeding & Seeds. De nieuwe onderneming ontwikkelt en verhandelt vruchtgroentezaden voor de internationale markt. Met deze zaden kunnen professionele tuinbouwbedrijven wereldwijd vruchtgroenteplanten in het potplant- en hobbytuinsegment produceren. Bij de ontwikkeling van de rassen zijn de juiste teeltaspecten belangrijk. Het veredelingsteam zet zich dagelijks in voor de ontwikkeling van nieuwe rassen.

"Vanuit ons eigen veredelingsprogramma vernieuwen we voortdurend ons assortiment. Daarbij spelen we in op de groeiende behoefte van de consument om eigen producten te telen en te oogsten. Met de compacte groentevariëteiten voor balkon, terras en vensterbank voorzien we in deze behoefte", vertelt Leon van Mil, productontwikkelaar.

Naast de compacte rassen ontwikkelt Vreugdenhil Breeding & Seeds ook een assortiment voor het telen van tomatenrassen voor de hobbytuinier. Phytophthora- en meeldauwresistentie vormen hier een belangrijk onderdeel van. "Deze variëteiten geven smaakvolle tomaten, zijn productief en weerbaar voor de buitenteelt door o.a. de resistenties die zijn ingebouwd." Deze nieuwe variëteiten worden naar verwachting in 2025 toegevoegd aan het assortiment.

 


Redactie Floranews | 22-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS