dinsdag 25 juni 2024
FN TOP add FN TOP logo

Prijzen vakkeuring Anjer uitgereikt in Keukenhof

Prijzen vakkeuring Anjer uitgereikt in Keukenhof

Tijdens de jaarlijkse vakbijeenkomst van de productgroep Anjer zijn vandaag, zaterdag 11 mei 2024 de prijzen voor de mooiste anjers uitgereikt. Dit jaar is voor het eerst onderscheid gemaakt bij de prijsuitreiking tussen de in Nederland geteelde anjers en importanjers. In de laatste week van Keukenhof 2024 fleurden vele schitterende anjers het Oranje Nassau paviljoen op. Een selectie van 110 vazen, geleverd door 10 deelnemers, nam deel aan de keuringen.

De eerste prijs Anjer Standaard is uitgereikt aan Fa. G. Zuurbier en Zn. uit Heerhugowaard voor hun ‘Pastel Damascus’. De jury is onder de indruk van de mooie stelen met grote bloemen en de gelijkmatige tekening op de bladeren. De tweede prijs Anjer Standaard ging naar Divine Flowers Anjerkwekerij Martin Zwinkels uit Honselersdijk. Hun ‘Gobi’ heeft deze prijs in de wacht gesleept door de mooie, gelijkmatige bloemvorm en de prachtige kleur.

De eerste prijs Anjer overig was voor Devine NIeuwland met Dianthus "Sem". Een mooi tak opbouw en een mooi blad. Iedereen kan zien dat die een prachtig soort is. Een spannende prijs is de Anjer Noviteitenprijs. De sprekende dieprode bloem ‘Cherryfly’ van Divine Flowers Anjerkwekerij Nieuwland uit Hoek van Holland lacht je toe en brengt vernieuwing in de branche. Daarom heeft de jury geoordeeld dat de ‘Cherryfly’ de terechte winnaar van deze prijs is.

Importanjers

Dit jaar waren er aparte prijsuitreikingen voor importanjers. De eerste prijs voor de Anjer Standaard Import is gewonnen door J.P. Hogewoning uit Aalsmeer met ‘Samai’. De mooie vorm van de bloem en de zware stelen maken van de ‘Samai’ de terechte eerste winnaar in deze categorie. De tweede prijs Anjer Standaard Import is toegekend aan de ‘Alhambra’ van Molo Greens uit Kenia. De bloem is mooi van kleur en toont een gelijkmatige rijpheid.

De eerste prijs Anjer Overig Import is ook in de wacht gesleept door J.P. Hogewoning. Deze prijs is toegekend aan de ‘Lala Cult’. De bloem onderscheidt zich door de mooie kleur en bijzondere vorm. De tweede prijs Anjer Overig Import is gewonnen door ‘Hamada’ van EMF Flowers met kwekerijen in Ethiopë en Kenia. De bijzondere vorm van de blaadjes van deze mooie fijne anjer viel in de smaak. Daarnaast is de boem mooi gevuld.

Anjerkwekerij Robin van der Hoorn heeft de vakprijs ontvangen met Dianthus "Goblin". Goblin springt eruit. Met de indoor Anjershow heeft Keukenhof het seizoen 2024 afgesloten. Voor Keukenhof zijn de bloemenshows een waardevolle toevoeging tot het park. De shows bieden kwekers en importeurs de mogelijkheid om nieuwe soorten en zeldzame variaties te tonen aan het bredere publiek. 

 

Redactie Floranews | 13-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS