dinsdag 25 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Euro Plant Tray krijgt groen licht van Duits federaal kartelbureau

Euro Plant Tray krijgt groen licht van Duits federaal kartelbureau

Na maanden van intensief overleg heeft het Bundeskartellamt Euro Plant Tray eG groen licht gegeven. Duurzaamheidsinitiatieven kunnen ook de concurrentie beperken en vallen onder de bepalingen van het kartelverbod. Euro Plant Tray had daarom verzocht om een beoordeling door het Duitse Bundeskartellamt. Lees verder...

Andreas Mundt, voorzitter van het Bundeskartellamt: "Initiatieven op het gebied van duurzaamheid moeten ook gemeten worden aan de hand van de normen van de antitrustwetgeving. Het Euro Plant Tray project streeft niet alleen een zeer zinnig doel na - een vermindering van plastic afval in de plantenhandel - maar is in zijn huidige vorm ook in overeenstemming met de mededingingswetgeving. Het project is nog een voorbeeld van een duurzaamheidsinitiatief waarbij het Bundeskartellamt bedrijven ondersteunt bij het voldoen aan de randvoorwaarden van de antitrustwetgeving. Duurzaamheid vereist een goed functionerende concurrentie die zorgt voor innovatie - ook op de lange termijn - en onredelijke prijsverhogingen en kwaliteitsverlagingen voorkomt.”

Een van de doorslaggevende factoren voor de positieve evaluatie was dat de coördinatie en uitwisseling van informatie tussen de leden werd beperkt tot de mate die nodig was voor de invoering en werking van het herbruikbare systeem. Bedrijfsspecifieke, strategische gegevens worden verzameld via neutrale derden en zijn alleen beschikbaar voor projectdeelnemers in een geneutraliseerde en samengevatte vorm.

Uit mededingingsoogpunt is ook relevant dat de deelname aan het herbruikbare systeem van PT vrijwillig is en openstaat voor alle marktdeelnemers in de verschillende stadia van de waardeketen, ook voor niet-leden.


Redactie Floranews | 13-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS