dinsdag 25 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Keukenhof ontvangt in jubileumseizoen ruim 1,4 miljoen bezoekers

Keukenhof ontvangt in jubileumseizoen ruim 1,4 miljoen bezoekers

Keukenhof heeft haar jubileumseizoen 2024 afgesloten met in totaal ruim 1,4 miljoen bezoekers. Met alle jubileumfestiviteiten heeft Keukenhof dankbaarheid en trots uitgestraald. Post NL bracht een internationale postzegel uit, in Keukenhof was een jubileumtentoonstelling te zien, RTL zond de documentaire Keukenhof 75 jaar uit en afgelopen week verzorgde het Metropole orkest met Trijntje Oosterhuis, Shirma Rouse, Ruben Hein, Emma Heesters en Jeangu Macrooy een muzikale reis door de tijd. De documentaire is terug te zien via Videoland en het Keukenhof Concert wordt op Tweede Pinksterdag 20 mei en zondag 16 juni op NPO 1 uitgezonden.

 Jubileum jaarbeeld Keukenhof

Keukenhof laat weten dat de meeste bezoekers uit Nederland kwamen, gevolgd door Duitsland, Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk. Bezoekers uit Azië zijn wel weer terug, maar nog niet in de aantallen van voor de Covid-pandemie. In totaal verwelkomde het park bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen.

Keukenhof werkt jaarrond met 40 vaste medewerkers. In het seizoen schaalt de organisatie op naar 1000 medewerkers. “We hebben een feestelijk seizoen gevierd. De liefde voor bloemen blijft bij onze bezoeker duidelijk zichtbaar. Dit was mijn eerste seizoen en ik ben er trots op hoe alle collega’s en overige betrokkenen zich met zoveel passie voor de bloemen en de gasten inzetten”, vertelt Sandra Bechtholt, algemeen directeur Keukenhof.

De combinatie van de vroege bloei in het park en de bloeiende bloembollenvelden in de Bollenstreek heeft er weer voor gezorgd dat veel mensen het park bezochten. Door de lage nachttemperatuur is het park lange tijd mooi op kleur gebleven. Als gevolg van de regen was de bloei in het park de laatste week minder. De laatbloeiende soorten stonden in bloei, andere bloemperken waren uitgebloeid en gekopt. Tot de laatste dag heeft het tuinteam het park optimaal weten te onderhouden en zijn op meerdere plekken tulpen en andere bloemen bijgeplant.

Keukenhof was meerdere weekenden uitverkocht. Op het parkeerterrein van Keukenhof stonden dit seizoen veel campers geparkeerd. Maar door het gebruik van tijdsloten heeft Keukenhof het gemiddeld aantal bezoekers per dag goed onder controle. Volgens de organisatie zijn de logistiek van en naar het park en de beleving in het bloemenpark daardoor geoptimaliseerd. 

Keukenhof is in 2025 geopend van 20 maart tot en met 11 mei. 


Redactie Floranews | 13-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS