maandag 20 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Start aanvoer Alstroemeria White Swan vanuit Nederlandse kwekers

Start aanvoer Alstroemeria White Swan vanuit Nederlandse kwekers

Sinds medio april is de nieuwe Alstroemeria White Swan voor het eerst in bloei bij Nederlandse kwekers, en beschikbaar bij Royal FloraHolland. White Swan is met haar helderwitte bloemen volgens veredelaar HilverdaFlorist een veelbelovend ras met een zware kwaliteit een zeer goede houdbaarheid. De frisse, helderwitte bloemen komen uit een hoog aantal knoppen per tak en zijn zeer goed houdbaar met een vaasleven van ruim 2 weken.

De bloem is ontwikkeld en in de markt gezet door samenwerking tussen HilverdaFlorist en H.M. Tesselaar (Horti Partners) en is dit jaar in productie bij H.M. Tesselaar, Hoogenhoom Alstroemeria en Siem Knol Alstroemeria.

White Swan is de komende maanden volop verkrijgbaar via H.M. Tesselaar en Siem Knol Alstroemeria en vanaf week 30 bij Hoogenboom Alstroemeria.

De teelt van Alstroemeria is een van de meest duurzame teelten in Nederland. Alstroemeria is relatief koud te telen en heeft in verhouding dus minder energie nodig. Ook in veredeling wordt er gefocust op optimalisatie van rassen voor koude(re) teelt, verlening van productiecycli en de verlening van het vaasleven. 


Redactie Floranews | 03-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS