maandag 20 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Zendingen naar VK worden maar mondjesmaat gecontroleerd

Zendingen naar VK worden maar mondjesmaat gecontroleerd

Om opstoppingen in de havens te voorkomen, worden niet alle zendingen gecontroleerd, zo hebben de autoriteiten in het VK aan de VGB laten weten. Ze gaan voor een zogeheten ‘practical approach’.

De VGB is de afgelopen jaren, maanden, weken en vooral dagen continu bezig geweest met samenwerken om de export van bloemen en planten naar het VK niet nog ingewikkelder te maken. "Samen met leden en ‘collega’s’ in ons netwerk hebben we veel weten te bereiken en door het opzoeken van de (internationale) pers is er veel aandacht geweest voor onze zorgen omtrent fysieke inspecties van bloemen en planten in de Engelse havens", vertelt Matthijs Mesken, directeur van de VGB.

De capaciteit om de inspecties uit te kunnen voeren is volgens Mesken volstrekt onvoldoende. "Er zijn te weinig plekken om vrachtwagens voor inspectie neer te zetten en er zijn onvoldoende inspecteurs om de inspecties te kunnen verrichten. Ook is het digitale systeem om zendingen aan te melden pas sinds twee weken operationeel en werkt nog niet naar behoren."

Om opstoppingen in de havens te voorkomen worden niet alle zendingen gecontroleerd worden en gaan de britten dus voor een ‘practical approach’. Voorlopig wordt er volgens Mesken maar mondjesmaat geïnspecteerd, waardoor opstoppingen voor nu achterwege blijven.


Redactie Floranews | 03-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS