dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo FN TOP add

20 jaar FlowerTrials; van gezamenlijk promotie-initiatief tot niet te missen sierteeltevent

20 jaar FlowerTrials; van gezamenlijk promotie-initiatief tot niet te missen sierteeltevent

Van 11 tot en met 14 juni 2024 opent FlowerTrials in haar jubileumjaar de deuren voor internationale bezoekers. Wat ooit begon als gezamenlijk promotie-initiatief, opgezet door een handvol veredelaars, is in 20 jaar uitgegroeid tot een niet te missen event binnen de wereldwijde sierteeltsector. Deze speciale jubileumeditie nemen nemen liefst 59 bedrijven op 30 locaties in Nederland en Duitsland deel aan het event.

FlowerTrials brengt in de tweede week van juni vooraanstaande veredelaars, telers, retailers en belanghebbenden uit de sector samen om de nieuwste rassen en trends in de veredeling van pot- en perkplanten te ontdekken. Innovatie en creativiteit zien we terug in assortimenten die enerzijds op het gebied van kleur en tuinprestatie voldoen aan de vraag van de consument. En anderzijds inspelen op een markt in evolutie waar criteria zoals duurzaamheid, ziekteresistentie en aanpasbaarheid aan wijzigende klimaatomstandigheden steeds belangrijker worden.

"Naast planten die de tuinen opvrolijken, zoekt de moderne consument naar soorten die hittebestendig, droogte tolerant, of aantrekkelijk zijn voor bestuivers. De deelnemers van FlowerTrials spelen steeds meer in op deze maatschappelijke trends. Ze presenteren de nieuwste veredelingsresultaten op inspirerende wijze en helpen retailers hiermee het verhaal succesvol aan hun klanten over te brengen", vertelt Marjolein Kuyucu-Lodder, International Product Marketeer bij Florensis en nieuwe voorzitter van het FlowerTrials.

Plan hier alvast je bezoek voor de 20e editie van de FLowerTrials.


Redactie Floranews | 03-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS