maandag 20 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

April doet wat hij wil - piekcijfers Royal FloraHolland

April doet wat hij wil - piekcijfers Royal FloraHolland

De verwachte drukte voor Moederdag bleef eind april uit vanwege regen en kou. Dit zorgde volgens Royal FloraHolland voor een soepel verloop van de logistiek. De enige uitzondering hierop was de de storing in Rijnsburg op maandag 22 april, meldt de veiling in de piekcijfers van april.

In de maand april zijn 98 procent van de transacties op tijd geleverd en was de leveringsbetrouwbaarheid 99.9 procent. Ondanks het weer werden er 6 procent meer klokkarren en 9 procent meer directe karren afgeleverd. Goed om te weten is dat er dit jaar twee veildagen meer waren dan in april 2023. De extra vroeg-veildag op maandag 29 april bleek achteraf geen noodzaak.

Dit ging goed
100 procent beschikbaarheid van logistieke middelen. Interne nachthuur was niet nodig.
Gemiddelde leveringsbetrouwbaarheidpercentage van 98 procent.
Geen noemenswaardige klokverstoringen (uptime percentage op de klok: 99,9 procent).

Dit kon beter
Op maandag 22 april vond er op de hub Rijnsburg een logistieke storing plaats. Hierdoor had het logistieke proces een vertraging van 1,5 uur.
Door de regen en koude weersomstandigheden in april was het werkaanbod in zowel binnen- als buitenland minder hoog dan verwacht. De vroeg-veildag op 29 april was achteraf gezien niet nodig.
Aanvoer beter spreiden over alle hubs.

Wat is de verwachting voor mei?
Met het (voorspelde) mooie weer en de komende feestdagen in het vooruitzicht, verwacht Royal FloraHolland dat de piek binnenkort echt op gang komt. "We staan op scherp en alle voorbereidingen voor een betrouwbare en voorspelbare dienstverlening zijn in volle gang. Denk hierbij aan goede beschikbaarheid van logistieke middelen en personeel, maar ook de vroeg-veildagen op maandag 6 mei en dinsdag 21 mei. Want pieken doe je samen!"


Redactie Floranews | 02-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS