dinsdag 25 juni 2024
FN TOP add FN TOP logo

Tulpenproducent Ronico slaat eerste paal voor innovatieve, energieneutrale kas

Tulpenproducent Ronico slaat eerste paal voor innovatieve, energieneutrale kas

Tulpenproducent Ronico heeft de eerste paal geslagen voor de bouw van een innovatieve, energieneutrale kas aan de Middenweg in Venhuizen. In de nieuwe kas worden volgens Ronica tulpen efficiënter en duurzamer dan ooit geteeld.

De nieuwe kas van Ronico bestaat straks uit vijf afdelingen, allemaal uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder twee Furora-bosmachines per afdeling. Dankzij dubbele teeltlagen en een geavanceerd containersysteem wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Daarnaast wordt de kas milieuvriendelijk en volledig energieneutraal door het hergebruik van water en op termijn de toepassing van een WKO-systeem als alternatieve energiebron. De nieuwe kas is naar verwachting 1 december 2024 operationeel.

Slaan eerste paal

Het slaan van de eerste paal werd bijgewoond door alle medewerkers van Ronico, met als speciale gasten Cor de Wit en Riet de Wit-Fit, de grondleggers van het bedrijf. Zij hadden de eer de eerste paal te slaan. Dit project is mogelijk door de nauwe samenwerking met verschillende lokale bedrijven, zoals Polytechniek, KaRo, Schadenberg, De Wit-Besseling en Bercomex. De kasconstructie wordt gerealiseerd door KG Greenhouses en KG Systems levert het containerssyteem.

Een duurzame toekomst
De bouw van de nieuwe kas past perfect bij Ronico's strategie om hun positie als ’s werelds grootste tulpenproducent te versterken. Ze doen dit op de Ronico-manier: elk seizoen efficiënter, duurzamer en klantgerichter dan het jaar ervoor, met als doel zoveel mogelijk mensen wereldwijd op te vrolijken met de schoonheid van tulpen.
 


Redactie Floranews | 02-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS