dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Lancering vernieuwd platform voor bedrijfsopvolging boeren en tuinders

Lancering vernieuwd platform voor bedrijfsopvolging boeren en tuinders

NAJK heeft samen met Rabobank, LLTB, ZLTO en LTO Noord het vernieuwde platform van Boer zoekt Boer gelanceerd. Het ‘oude’ principe van Boer zoekt Boer, maar dan in een nieuw jasje. NAJK ziet veel agrarische bedrijven eindigen, omdat er geen opvolger is. Tegelijkertijd zijn er veel jongeren die heel graag boer of tuinder willen worden of een samenwerking aan willen gaan, zonder zicht op een agrarisch bedrijf. Met het initiatief ‘Boer zoekt Boer’ biedt NAJK, samen met Rabobank, LLTB, ZLTO en LTO Noord begeleiding bij buitenfamiliaire bedrijfsovernames. De afgelopen jaren hebben al meerdere bedrijfsoverdragers en opvolgers elkaar gevonden en zijn er mooie samenwerkingen ontstaan. Met het platform dat sinds 1 mei live staat, kan dat volgens NAJK nu nóg makkelijker.

“Een bedrijf overdragen of overnemen is een complex proces en gaat niet van vandaag op morgen”, legt Coen van den Bighelaar, dagelijks bestuurder bij NAJK met de portefeuille bedrijfsovername, uit. “Via dit nieuwe platform kunnen potentiële stoppende ondernemers in contact komen met jonge, enthousiaste, toekomstige ondernemers. Bedrijfsbeëindiging kan hiermee bedrijfsopvolging worden!” Door een account aan te maken via boerzoektboer.najk.nl kan er deel worden genomen aan het online platform.

Het platform is niet gratis. Om het gebruikersgemak hoog te kunnen houden, wordt er jaarlijks een bedrag van 75 euro geïncasseerd bij gebruik van het platform. Projectleider Marjan Holtland is enthousiast over de verbeteringen van het platform: "We kijken er naar uit om op ons vernieuwde platform nog meer positieve matches en succesvolle samenwerkingen te zien ontstaan!"


Redactie Floranews | 01-05-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS