dinsdag 25 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Royal Brinkman introduceert innovatief digitaal platform als bron voor groei

Royal Brinkman introduceert innovatief digitaal platform als bron voor groei

Royal Brinkman focust zich op de toekomstbestendige telers door te investeren in datagedreven oplossingen die de teelt verbeteren en verduurzamen. Met de toenemende complexiteit van de tuinbouw door onder andere schaalvergroting, groeiende teeltuitdagingen en een tekort aan gespecialiseerd personeel, is digitalisering en automatisering van essentieel belang. Daarom introduceert het bedrijf onder de naam Auxin het eerste digitale data-analyse platform en operating system in één. Het integreert verschillende databronnen en vertaalt deze naar nieuwe inzichten en een ongekleurd advies voor telers.

De innovatie maakt onderscheid tussen het operating system (OS) en het data management platform (DMP). Het is vernoemd naar ‘Auxines', een groep plantenhormonen die de plantengroei stimuleert en zorgt voor teelttechnische en organisatorische groei. Door data te verzamelen, samen te brengen en te analyseren, kunnen telers weloverwogen beslissingen nemen die leiden tot kostenbesparing en marge-optimalisatie.

“In een tijd van toenemende digitalisering bieden datagedreven oplossingen waardevolle voordelen voor telers, ongeacht het gewas dat wordt geteeld. Denk hierbij aan de geautomatiseerde klimaatregeling, watergift en het digitaal vastleggen van scoutdata. Echter, het effectief vertalen van deze data naar praktische toepassingen blijft een uitdaging”, vertelt Luuk Jumelet, Digitaal Manager bij Royal Brinkman.

“Met Auxin bieden wij een unieke oplossing door verschillende databronnen te integreren en om te zetten naar bruikbare inzichten in één overzichtelijk en veilig digitaal platform. In de beginfase ligt de focus op het bieden van meerwaarde op het gebied van integrale gewasbescherming (IPM). Met behulp van data krijgen telers eerder inzicht in bijvoorbeeld ziektes en plagen, waardoor risico’s eerder bekend zijn en voorspellen mogelijk is, wat zorgt voor meer grip op het teeltproces.”

Het nieuwe platform onderscheidt zich volgens Royal Brinkman door het OS (Operating System) die hardware binnen Auxin aanstuurt. Zoals een autonome drone die de opdracht krijgt om bloemen te tellen of scoutdata te verzamelen. Het DMP (Data Management Platform' integreert alle data die samenkomt vanuit verschillende dataverzamelingstechnieken en (externe) bronnen, waaronder scoutdata, sensoren en camera’s onder de spuitboom. Verschillende databronnen worden gecombineerd, zoals onafhankelijke databases die worden verrijkt met digitaal vastgelegde domeinkennis van de specialisten van Royal Brinkman. Kunstmatige intelligentie wordt toegepast om vanuit deze databronnen ruwe informatie om te zetten naar nieuwe inzichten en een ongekleurd professioneel advies voor telers. Naast telers richt het digitale platform zich ook op productspecialisten en derde partijen.

“Wij ontwikkelen Auxin als onderdeel van onze digitaliseringsstrategie en het innovatieprogramma 'van data naar waarde'. Daarbij richten we ons op het bieden van praktische digitale oplossingen voor de tuinbouwsector. Door de unieke opzet van Auxin, zowel inhoudelijk als in samenwerkingsvorm, heeft het platform de potentie om uit te groeien tot dé bron voor groei in de tuinbouwsector”, aldus Jumelet.

Auxin – Luuk Jumelet.jpg 


Redactie Floranews | 23-04-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS