dinsdag 25 juni 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Royal FloraHolland voert tarief in voor niet geleverde klokpartijen

Royal FloraHolland voert tarief in voor niet geleverde klokpartijen

Met ingang van 1 juli 204 voert Royal FloraHolland een tarief in voor de zogeheten niet-geleverde klokpartij. Kwekers moeten vanaf die datum 19 euro gaan betalen voor ´niet-geleverde klokpartijen´. Dit zijn partijen die kwekers wel aanmelden via een klok-EAB, maar uiteindelijk besluiten toch niet aan te voeren. Als de klok-EAB vervolgens niet verwijderd wordt, lijkt het alsof de partij gewoon aangeleverd zal worden. Wordt de partij toch niet aangeleverd, dan moeten deze door de veiling vlak voor het veilen handmatig uit het aanbod gehaald worden.

Het gaat volgens de veiling gemiddeld om rond de 40 partijen per dag, wat in piekperioden zelfs oploopt tot wel 120 partijen per dag. Het vervallen aanbod zorgt voor verwarring en teleurstelling bij kopers en onnodig extra werk. Soms hebben kopers een vervallen partij namelijk al gemarkeerd om in te kopen op de klok of zelfs al gekocht via Klokvoorverkoop. Ze verwachten de partijen te kunnen kopen, maar uiteindelijk blijken deze toch niet beschikbaar te zijn. Dit heeft een negatieve impact op hun inkoopproces en zet de betrouwbaarheid van het aanbod onder druk.

Per 1 juli 2024 voert Royal FloraHolland een tarief in van 19 euro per ‘niet-geleverde klokpartij’ voor klok-EAB partijen die na controle op aanvoer de status ‘vervallen’ hebben gekregen. Dit tarief wordt direct doorberekend aan de betreffende kweker. Als je op het laatste moment besluit een klok-EAB partij toch niet aan te voeren, bijvoorbeeld omdat je hem via directe handel hebt verkocht, is het dus belangrijk dat je deze klok-EAB op tijd verwijdert. 

 


Redactie Floranews | 23-04-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS