maandag 20 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Honderden langbloeiende orchideeën voor inwoners Milaan

Honderden langbloeiende orchideeën voor inwoners Milaan

Op 21 april zijn er honderden orchideeën geschonken aan inwoners van Milaan ter afsluiting van de Milan Design Week. Traditiegetrouw worden alle orchideeën die zijn gebruikt voor de presentatie op Masterly – hét Nederlandse designpodium in Milaan – op de laatste dag uitgedeeld. Het evenement trekt zoveel publiek dat tot ver buiten het palazzo Milanezen in de rij staan om een langbloeiende orchidee in ontvangst te nemen.

Het uitdeelmoment werd officieel geopend door consul-generaal Mascha Baak, Elena Grandi, Wethouder voor Milieu en Groen bij de gemeente Milaan. Het is een jarenlange traditie om de stad te bedanken voor de gastvrijheid. “De orchideeën bloeien nog veel langer dan de week van de tentoonstelling, dus het is fijn dat de planten na het evenement een tweede leven krijgen. Erg mooi om te zien dat er zoveel mensen op af komen en al die blije gezichten te aanschouwen. Een geweldige afsluiter van de Design Week in Milaan”, vertelt Claudia Broch van Orchidee Nederland.

‘Nicole Uniquole’ orchidee

Een week lang werd in Milaan Nederlands design gepresenteerd in het iconische Palazzo Giureconsulti, gelegen naast de bekende Duomo in het hart van Milaan. Curator Nicole Uniquole stelde een collectie samen van Nederlandse ontwerpers, kunstenaars, ambachtslieden en bedrijven. Al een aantal jaar zijn orchideeën onderdeel van de tentoonstelling. Als kroon op de samenwerking heeft Orchidee Nederland een speciale orchidee vernoemd naar de curator en is er vanaf heden de ‘Nicole Uniquole’ orchidee.

Foto´s: Orchidsinfo.eu

 


Redactie Floranews | 22-04-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS