dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Decorum viert 25 jarig jubileum

Decorum viert 25 jarig jubileum

Afgelopen vrijdag 19 April, werd de officiële aftrap gegeven van het 25 jarig jubileum van Decorum Plants & Flowers. Een speciale feestavond voor 400 genodigden in de Oude Kerk in Naaldwijk stond in het teken van samen herinneringen ophalen, verbinden en het leven vieren.

Halverwege de jaren negentig hadden de pionier leden van Decorum een vooruitstrevende visie. Oprichters Peter ten Have van J&P Ten Have en Goos Hofland van Hofland Flowering Plants begonnen hun vooruitstrevende idee door simpelweg hun planten te selecteren en deze in een andere tray te zetten. Al snel kwamen de kwekers erachter dat dit werkte. De klanten hadden behoefte aan zekerheid en consistentie van kwaliteit. Door het gebruik van andere trays vielen de kwaliteitsplanten op in de massa.

Voorheen moesten zij de kwaliteitsproducten herkennen aan de naam van de kweker, maar een keurmerk of certificering zou veel beter werken. In 1999 ontstond Decorum. De iconisch blauwe kleuren en het label ‘Decorum Plants’ stond garant voor kwaliteitsvolle producten.

Met de jaren sloten steeds meer kwekers zich aan bij Decorum, waardoor het plantenassortiment in rap tempo groeide. De Decorum planten leden realiseerden zich dat het merk Decorum nog sterker in de branche zou staan als zij het plantenassortiment zouden aanvullen met een indrukwekkend bloemenassortiment.

In 2014 sloten de eerste bloemenkwekers zich aan bij het kwaliteitsmerk. Deze ontwikkelingen resulteerden in een samenwerking tussen de beste Nederlandse planten én bloemen kwekers. Intussen is de Decorum club uitgegroeid tot een premium merk met meer van vijftig aangesloten Nederlandse top kwekers.

Samen herinneren, verbinden en het leven vieren

Al 25 jaar bouwt Decorum aan haar netwerk. Waar het begon met een paar exporteurs die exclusief recht hadden om Decorum planten te verkopen, worden Decorum producten nu over de hele wereld verscheept door honderden exporteurs. Verkocht in vele groothandels. En wordt er met veel passie gewerkt met de Decorum producten door (top) bloemisten over de hele wereld! Dit alles heeft Decorum afgelopen vrijdag met ruim 400 genodigden gevierd!

Ook werd er een moment stil gestaan bij het overlijden van wijlen Maurice Nederpel. Alle genodigden werden van te voren in de gelegenheid gesteld bij te dragen aan een donatie aan de hersenstichting. Er werd gul gedoneerd. Decorum heeft deze donaties aangevuld tot een prachtig rond bedrag.

Decorum is supertrots en dankbaar op en voor wat de afgelopen 25 jaar is bereikt. Haar partners, klanten en een ieder die op zijn/haar manier heeft bijgedragen aan het verwezenlijken en in stand houden van dit vooruitstrevende merk.

De toekomst behoort tot diegenen die geloven in hun dromen. De wereld gelukkig maken met verantwoord geteelde prachtige bloemen en planten, dat is de droom van Decorum. Op naar nog vele jaren met bloemen en planten van topkwaliteit! 


Redactie Floranews | 22-04-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS