maandag 20 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Magnolia veredelaar Vance Hooper geëerd met de prestigieuze Reginald Cory Memorial Cup

Magnolia veredelaar Vance Hooper geëerd met de prestigieuze Reginald Cory Memorial Cup

De gerenommeerde Nieuw-Zeelandse Magnolia-veredelaar Vance Hooper ontving onlangs de prestigieuze Reginald Cory Memorial Cup als erkenning voor zijn uitzonderlijke bijdragen op het gebied van de veredeling. De prijs werd tijdens de RHS Awards Ceremony in 2024 namens hem in ontvangst genomen door Peter van Rijssen, mede-eigenaar van Plantipp en vertegenwoordiger van veel van de bijzondere rassen van Hooper.

De toewijding aan het veredelen van uitzonderlijke Magnolia variëteiten en zijn vermogen om cultivars te ontwikkelen die schoonheid, veerkracht en unieke kenmerken combineren, hebben Hooper een ​​welverdiende plaats opgeleverd onder de meest gerespecteerde veredelaars in de sector. De Reginald Cory Memorial Cup is een bewijs van zijn talent en toewijding, en zijn creaties zullen de tuinen ongetwijfeld nog jarenlang verfraaien.

Vance Hooper

Zijn passie voor het veredelen van Magnolia en de steun van Plantipp en Kiwiflora hebben geleid tot de introductie van verschillende buitengewone cultivars. Onder deze opmerkelijke cultivars bevinden zich Magnolia ‘Genie’, Magnolia Watermelon, Magnolia Emperor, Magnolia Pink Pyramid, en Magnolia 'Cameo'. Elk van deze speciale Magnolia bevat unieke eigenschappen waardoor ze zich onderscheiden binnen het assortiment.

Magnolia ‘Genie’, een van de meest gevierde creaties van Vance Hooper, is het resultaat van een 15 jaar durend veredelingsproces in een lijn van Magnolia soulangeana en Magnolia liliiflora. Het resultaat is een compacte boom die massa's tulpvormige bloemen produceert. Deze geweldige tuinplant heeft gezond blad en bloeit rijkelijk gedurende een seizoen van drie maanden. Magnolia Watermelon wordt geprezen om zijn grote, felroze, halfgevulde bloemen van maar liefst 15-20 cm doorsnede en zorgt voor een uitbarsting aan kleur in het landschap. Magnolia Emperor valt op door zijn grote en opvallende bloemen en trekt ongetwijfeld de aandacht.

  V.l.n.r. Magnolia ‘Genie’, Magnolia Watermelon en Magnolia Emperor

Voor wie op zoek is naar een Magnolia met een compactere vorm en een overvloed aan bloemen, is de herbloeiende Magnolia Pink Pyramid een perfecte keuze. Door zijn smalle, piramidale vorm is hij een uitstekende optie voor kleinere tuinen of als accentboom in het landschap. Op dezelfde manier straalt de herbloeiende Magnolia ‘Cameo’ elegantie uit met zijn delicate, lichtroze bloemen. Het compacte formaat en de ronde groeiwijze van deze Magnolia maken hem tot een uitstekende keuze voor tuinen met beperkte ruimte. 

foto´s: Vance Hooper/Plantipp


Redactie Floranews | 16-04-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS