donderdag 23 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Ambassadeur van Verenigd Koninkrijk doopt tulipa King Charles lll

Ambassadeur van Verenigd Koninkrijk doopt tulipa King Charles lll

Donderdag 11 april heeft H.E. Joanna Roper, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk in Nederland, samen met Keukenhof-directeur Sandra Bechtholt de tulipa King Charles lll gedoopt. In Keukenhof en in het Verenigd Koninkrijk komt deze goudgele tulp tot bloei.

Via de Nederlandse Ambassade in Londen werden de bijzondere tulpenbollen doorgestuurd naar Herefordshire. Hier zijn de King Charles III tulpenbollen in de tuinen van Longmeadow, van Monty Don en BBC Gardener’s World, geplant.

Algemeen directeur Sandra Bechtholt is verheugd met de tulpdoop. “We verwelkomen bezoekers uit 100 landen, maar het VK is zeker een van de belangrijke landen voor de herkomst van onze bezoekers en voor de export van de bollen. Het is dan ook extra mooi dat dit nieuwe soort niet alleen hier maar ook in het Verenigd Koninkrijk al is geplant."

De King Charles lll tulp is een mutant van Rejoyce en deze is een mutant van de oorspronkelijke cultivar Lydia. De rassen Lydia en Rejoyce zijn succesvol in de tuin- en de potmarkt. King Charles III heeft dezelfde opbouw van bol tot plant. Alleen de kleur is anders.

John Nijssen van tulpenveredelaar Hybris, is zeer vereerd met de toestemming die hij kreeg om een mutant van Tulipa Rejoyce de naam King Charles III te geven. In 1952 is de tulp Queen Elisabeth II geregistreerd bij de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) door P. Nijssen en Sons. P.J. Nijssen, een van de zonen van het bedrijf, was in 1979 ook medeoprichter van Hybris b.v.

De introductie van King Charles lll voor de exportmarkt is te verwachten medio 2027/2028. De tulp is te gebruiken als tuintulp en als pot tulp. 


Redactie Floranews | 15-04-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS