maandag 20 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Telers net zo belangrijk als ASML

Telers net zo belangrijk als ASML

"Er wordt met recht gewezen op problemen in de glastuinbouw, zoals de afhankelijkheid van arbeidsmigranten. Die problemen moet je oplossen. Maar de oplossing is niet om te zeggen dat we de glastuinbouw maar op moeten doeken." Hiermee pareert Ben Tax, directeur Rijk Zwaan, in een achtergrondartikel van de Telegraaf critici die zich recentelijk in de media hebben uitgelaten over de economische en maatschappelijke toegevoegde waarde van de Nederlandse glastuinbouw.

Tax benadrukt samen met voorzitter WUR Sjoukje Heimovaara en voorman van Koppert Cress Rob Baan een aantal zaken die de sector positief voor het voetlicht brengen. Zaken die voor ingewijden van de glastuinbouw open deuren zijn, maar die voor buitenstaanders blijkbaar nog lang niet helemaal scherp hebben:

1/3 van alle groentezaden in de wereld komt uit Nederland; 80 procent van alle glastuinbouw in de wereld wordt met Nederlandse bedrijven gebouwd; de Nederlandse tuinbouw staat met afstand op nummer één qua innovatie en productie per vierkante meter; er is geen plek in de wereld waar een de hele sector dermate geclusterd is.

Lees hier het hele artikel van de Telegraaf.
 


Redactie Floranews | 15-04-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS