maandag 20 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Chrysantenvak ruim vertegenwoordigd op Flora Expo

Chrysantenvak ruim vertegenwoordigd op Flora Expo
Het Nederlandse chrysantenvak is deze week ruim vertegenwoordigd op de beurs Flora Expo. Meerdere chrysantenveredelaars  en -kwekers laten het diverse assortiment zien. Vanuit de collectieve campagne Just ‘Chrysanthemum For the Win’ wordt in samenwerking met Flower Experience getoond hoe het diverse assortiment de basis is voor talrijke creatieve mogelijkheden, passend bij de huidige trends. De brede aanpak valt ook op bij Nico Schermers, de Nederlandse ambassadeur in Kazachstan. 
 
 
Flora Expo vindt plaats van 10 tot 12 april in Astana in Kazachstan. Op verschillende plekken op de beursvloer zijn Nederlandse chrysanten te vinden. Naast de stands van chrysantenkwekers – en veredelaars, is vanuit de collectieve chrysantenpromotiecampagne het bloemistenteam van Flower Experience actief om de diverse mogelijkheden met chrysanten onder de aandacht te brengen. Op de eerste beursdag is het “Netherlands Day”; diverse Nederlandse sprekers doen tijdens een conferentie hun verhaal tussen kleurrijke decoratieve chrysantenbloemstukken. Daarnaast worden trendy chrysantenboeketten aangeboden aan winnaars van een bloemistenwedstrijd en aan de juryleden. Ook bezoekt het bloemistenteam, samen met een model met chrysantencreaties, een tiental stands van handelaren en retailers op de beurs om hen nog beter bekend te maken met het assortiment en de mogelijkheden van Nederlandse chrysanten. 
 
Nederlands Ambassadeur Nico Schermers 
 
Natasja Mironova van Flower Experience organiseerde een ontmoeting tussen de Nederlandse ambassadeur in Kazachstan en het bloemistenteam dat vanuit de collectieve promotiecampagne ‘Just Chrysanthemum For the Win’ op de beurs aanwezig was. Initiatiefnemer van deze campagne is Stichting Chryson, het samenwerkingsverband van alle chrysantenkwekers en -veredelaars. Chryson bestaat dit jaar vijfentwintig jaar en is al lange tijd actief in Oost-Europa, waaronder Kazachstan. Ambassadeur Nico Schermers is heel blij met deze aandacht van het Nederlandse chrysantenvak voor Kazachstan. Tijdens de ontmoeting maakte hij bovendien van de gelegenheid gebruik om zijn felicitaties over te brengen voor het vijfentwintigjarige bestaan.

Redactie Floranews | 11-04-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS