maandag 20 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Positief eerste kwartaal zorgt voor optimisme bij Veiling Rhein-Maas

Positief eerste kwartaal zorgt voor optimisme bij Veiling Rhein-Maas

Veiling Rhein-Maas blikt terug op een over het algemeen positief eerste kwartaal van 2024 met een productomzet die boven het niveau van vorig jaar ligt. Het positieve resultaat is vooral gebaseerd op een hoge vraag en een goed prijsniveau over de verschillende distributiekanalen heen. Dit compenseerde de lagere aanvoervolumes in belangrijke productgroepen zoals tulpen.

"Dit goede eerste kwartaal van 2024 stemt ons bij Veiling Rhein-Maas optimistisch voor de rest van het seizoen van 2024. Nu moeten wij dit positieve momentum vasthouden in de belangrijke volgende twee maanden", verklaren Günther Esser en Cees Hoekstra, Managing Directors van Veiling Rhein-Maas.

De afzet van snijbloemen en potplanten kwam volgens Veiling Rhein-Maas in januari traag op gang, met een iets lagere omzet en gemiddelde prijzen in vergelijking met het vorige jaar. In februari en dan speciaal rond Valentijn trok de verkoop merkbaar aan. De totale omzet voor Valentijnsdag op de veilingklok lag op hetzelfde niveau als vorig jaar, met een groter totaalvolume in het snijbloemensegment en iets lagere prijzen dan in 2023. Op alle veilingdagen vóór Valentijnsdag was de omzet stabiel met een duidelijke focus op snijbloemen.

Naast de veilingklok bleven ook digitale koopkanalen zoals Kopen-op-Afstand en klokvoorverkoop erg populair. Over het geheel genomen ontwikkelden zowel de aanvoer in stuks als de prijzen van snijbloemen zich positief vanaf februari en waren iets hoger dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Rozen, chrysanten, gerbera's en eustoma's waren bijzonder gewild. Alleen tulpen werden dit jaar in aanzienlijk lagere hoeveelheden aangevoerd dan in het voorgaande jaar, als gevolg van een lagere bollenproductie in 2023.

De afzet van potplanten verliep over het algemeen goed vanaf februari, met uitzondering van de potnarcissen - daar lag de prijs lager dan vorig jaar als gevolg van het zachte weer. Alle andere producten werden goed verkocht in het eerste kwartaal van 2024, vooral schalen en arrangementen waren opnieuw bijzonder gewild.


Redactie Floranews | 08-04-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS