dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Dümmen Orange stoot wereldwijde orchideeën activiteiten af

Dümmen Orange stoot wereldwijde orchideeën activiteiten af

Dümmen Orange heeft een akkoord heeft bereikt met het business managementteam over de verkoop van zijn wereldwijde Orchideeën business. Vanaf 1 april worden alle Phalaenopsis-activiteiten wereldwijd, inclusief veredeling, vermeerdering en verkoop, onafhankelijk voortgezet onder de merknaam Sogo. Het bedrijf heeft momenteel 330 medewerkers in dienst en levert aan klanten over de hele wereld. Het was eigendom van Dümmen Orange sinds 2017.

Met deze management buy-out geeft Dümmen Orange zijn strategische heroriëntatie verder vorm. De stap komt kort na de recente verkoop van de Anthurium-productie in Nederland aan Rijnplant. Dümmen Orange stroomlijnt hiermee zijn activiteiten verder en focust meer op markten waar het al kerncompetenties en sterke posities heeft.  

Dennis Hsiao, CEO van Sogo: "De overgang naar zelfstandigheid markeert een spannend nieuw hoofdstuk voor Sogo. Uiteraard blijven we volop inzetten op innovatie en het leveren van uitzonderlijke producten en diensten aan onze gewaardeerde klanten en partners."

Het nieuwe managementteam van Sogo: Van links naar rechts David Chen (CBO), Dennis Hsiao (CEO), Kaitlin Huang (CFO) en Erik Somnel (COO)

Volgens Hugo Noordhoek Hegt, CEO Dümmen Orange, was het geen gemakkelijke beslissing om afscheid te nemen van de Orchideeën business. "Er staat een fantastisch team en we hebben de laatste jaren geweldige dingen laten zien in Orchideeën. We hebben prijzen gewonnen en ook onlangs nog een succesvol Open Huis in Taiwan afgerond. Maar we moeten realistisch zijn. Als veredelaar kunnen we niet altijd op alle markten het verschil maken", legt Noordhoek Hegt uit. "De markt voor Orchideeën heeft z’n eigen, zeer specifieke kenmerken. Om succesvol te blijven in de Orchideeënmarkt is focus nodig. Binnen de wereldwijde portfolio van Dümmen Orange kunnen we die focus niet altijd bieden, en daarom is het beter om deze beslissing nu te nemen. Met een geweldig team, een sterke klantenbasis en honderd procent focus op de Orchideeën business is Sogo uitstekend gepositioneerd om een ​​rooskleurige toekomst tegemoet te kunnen zien."

 


Redactie Floranews | 04-04-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS