woensdag 29 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Floral Trade Group neemt het Deense Floret over

Floral Trade Group neemt het Deense Floret over

De Deense bloemen- en plantengroothandel Floret ApS is per 1 april onderdeel geworden van Floral Trade Group, divisie vakhandel. Floret blijft als zelfstandig bedrijf doordraaien, maar valt nu onder de vlag van Floral Trade Group (FTG).

"Na de overname van FloraPlus, in maart 2023, versterkt Van der Plas zijn positie verder op de Deense markt. Met Floret als toonaangevende speler in de Deense vakhandel met enthousiaste, competente medewerkers en trouwe klanten vergroot FTG hiermee zijn internationale fundament binnen de divisie Vakhandel", aldus Algemeen directeur Wim van der Plas.

Ook Søren Helmann en Jens Filthuth, oprichters van Floret, zijn blij met de nieuwe koers: "Onze kracht zit in onze mensen, mede daarom hebben wij gekozen voor Floral Trade Group omdat de familiewaarden hoog in het vaandel staan en de mens centraal staat. Met het aansluiten bij FTG kunnen wij onze specifieke kennis inzetten. Hierbij kunnen we de sterke basis, onder andere op het gebied van duurzaamheid, Sourcing, BI en IT, van FTG benutten zodat we onze klanten nog beter bedienen", aldus Søren Helmann. "Ook biedt Floral Trade Group ons via haar dochterondernemingen de mogelijkheid om een nog uitgebreider assortiment van sierteeltproducten aan de klanten aan te bieden. Hiermee verwachten wij verdere groei bij en met onze klanten mogelijk te maken", vult Jens Filthuth aan.

Floret belevert ruim 11 jaar bloemisten, tuincentra, groothandelaren en eventplanners in Denemarken en is destijds opgericht vanuit een basis van meer dan 20 jaar ervaring in de bloemen en plantengroothandel. Floret verkoopt een hoogwaardig en breed assortiment aan bloemen, planten, (luxe) woonaccessoires en decoratiematerialen. De jarenlange ervaring en competenties van de vakkundige medewerkers, aangevuld met een uitstekend serviceapparaat hebben ervoor gezorgd dat Floret onderscheidend is op de Deense markt.

 

 


Redactie Floranews | 03-04-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS