zondag 21 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Seizoen van exotische snij-curcuma van start

Seizoen van exotische snij-curcuma van start
De start van het tulpen seizoen kennen we allemaal wel. Deze week is echter een heel ander seizoen van start gegaan. Dat van de Siamese tulp oftewel de snij-cucuma. Ook wel de tulp van Thailand genoemd, het land waar de curcuma oorspronkelijk in de jungle groeit. De eerste bloemen van het iets minder bekende seizoensproduct zijn inmiddels geveild op Royal Flora Holland veiling Aalsmeer. 
 
 
Het seizoen van de snij-curcuma loopt van april tot en met november. Het product wordt inmiddels al voor het zesde jaar in het Westland geteeld door familiebedrijf Villa Curcuma, de enige producent van Snij-curcuma in Nederland. De broers Dean en Mike Zuidgeest telen samen met vader André nu sinds twee jaar meer met het zomerseizoen in Nederland mee. Hierdoor besparen ze veel energie. Villa Curcuma zet daarnaast nog meer in op duurzaamheid door bijvoorbeeld een extra isolatiescherm bovenin de kas en uitsluitend nog gebruik te maken van natuurlijke vijanden tegen ziektes en plagen. Ook is het bedrijf MPS A en MPS GAP gecertificeerd.
 
 
Er zijn acht soorten snij-curcuma, met twee speciale soorten, namelijk de Spirit en Splendid, dit zijn de nieuwste soorten. Deze twee noviteiten onderscheiden zich door het formaat, de bloemknop is aanzienlijk groter. Alle beste sorteringen van de snij-curcuma zijn te herkennen aan het merklabel Decorum. De snij-curcuma is razend populair en wordt vooral veel gebruikt als eyecatcher in veldboeketten. De bloem is drie tot vier weken houdbaar en het is belangrijk dat de exotische bloem niet in de koeling terecht komt, de bloemen moeten namelijk boven de twaalf graden Celsius blijven.
Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 29-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS