dinsdag 25 juni 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Quino Damen Bloembinders krijgt predicaat Hofleverancier

Quino Damen Bloembinders krijgt predicaat Hofleverancier

Eigenaar Lauritz Prins en het team van de Amersfoortse Bloembinders ‘Quino Damen’ aan de Utrechtseweg 74 in Amersfoort hebben onlangs het predicaat Hofleverancier mogen ontvangen. Zij ontvingen het predicaat ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de onderneming uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Het predicaat Hofleverancier geeft Quino Damen Bloembinders het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’.

Het bedrijf wordt sinds 1 maart 2017 gerund door de vierde eigenaar Lauritz Prins, zijn partner en een team van vakspecialisten en bezorgers. Het bedrijf zit sinds jaar en dag op dezelfde locatie en is enkele keren verbouwd. Oorlogsjaren en een bankencrisis, maar ook wedstrijden voor vakjury’s en meedoen aan de Bloemist van het Jaar Verkiezing, alle eigenaren van Quino Damen Bloembinders zijn geen uitdaging van hun eigen tijd uit de weg gegaan.

 “Quino Damen Bloembinders is een begrip in de regio Amersfoort en in Nederland. Met grote passie, kennis en vakmanschap leveren zij de mooiste arrangementen met (kunst)bloemen en decoraties van hoge kwaliteit met oog voor diversiteit en milieu. Het predicaat Hofleverancier is een terechte bekroning en erkenning voor hun werk in de afgelopen ruim honderd jaar en een opmaat voor een prachtig bloeiende toekomst voor dit frisse bedrijf met gezonde ambitie”, aldus Burgemeester Bolsius.

De onderneming heeft een bijzondere geschiedenis. De bloemenwinkel is opgericht door Cornelis Donath en hij heeft deze winkel bijna 47 jaar gerund. Hij startte met een fruit- en delicatessenzaak waarin ook snijbloemen verkocht werden. Donath woonde met zijn gezin boven de bloemenwinkel.

In 1969 nam Quino Damen en zijn vrouw Maria de bloemenzaak over. Zij verhuisden hiervoor vanuit het Westland naar Amersfoort. Na verloop van tijd werd de toenmalige naam van de winkel ‘Myosotis’ omgedoopt tot ‘Bloembinderij Quino Damen’. Quino en Maria Damen waren een begrip in de jaren dat zij de winkel runden. Zij legden de basis van een grote naamsbekendheid van de bloemenwinkel en de regio Amersfoort, mede door het aantal prijzen dat zij wonnen voor bloemwerken dat zij maakten. Naast de bloemenwinkel specialiseerde Quino Damen zich ook in standbouw en interieurbeplanting.

Na 25 jaar werd het bedrijf in 1994 verkocht aan de derde eigenaar Ton Jonker, die het bedrijf als Quino Damen VOF verder voortzette. Hij nam een gezond bedrijf over, met veel medewerkers. Vakmanschap, service en kwaliteit vormen inmiddels al jarenlang de belangrijkste pijlers van het bedrijf.

Wanneer Ton Jonker de leeftijd van 65 nadert, wordt er gezocht naar opvolging van de bloemenzaak. Deze wordt gevonden in Lauritz Prins, waarna er een overnametraject plaatsvindt. Op 70-jarige leeftijd verkoopt Ton Jonker de winkel aan Lauritz Prins.

bron: VBW


Redactie Floranews | 29-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS