zondag 21 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Lokaal wegennet Aalsmeer ontlast door opening Floraweg voor vrachtverkeer

Lokaal wegennet Aalsmeer ontlast door opening Floraweg voor vrachtverkeer

Op 26 maart is de Floraweg in Aalsmeer officieel geopend. Met de opening van de Floraweg heeft het ontwikkelgebied Aalsmeer-Oost een snelle verbinding gekregen richting A4, A9 en Schiphol. De verbinding zorgt voor een efficiënte afwikkeling van het vrachtverkeer van Royal Floraholland Aalsmeer naar de N201. Hierdoor wordt het bestaande lokale wegennetwerk van Aalsmeer ontlast.

De Floraweg is geopend door de wethouders van gemeente Aalsmeer Sven Spaargaren en Bart Kabout en CFO van Royal FloraHolland, David van Mechelen. Na het onthullen van het straatnaambord is deze uitgang met een Lange Zware Vrachtautocombinatie (LZV) in gebruik genomen.

Vanaf nu is het mogelijk om via de tunnelbak onder de Hornweg direct naar de Middenweg en de N201 te rijden. De efficiënte rijroute is op werkdagen open tussen 07.00 uur en 19.00 uur voor uitsluitend vrachtverkeer en bussen. Om een goede omgevingskwaliteit te behouden is de Floraweg in de avond/nacht en weekend gesloten.

“Een veilige en snelle ontsluiting van het terrein van Royal FloraHolland op de N201 is een mooie aanvulling op ons wegennet en verbetert de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in Aalsmeer”, zegt wethouder Bart Kabout. “En het is economisch gezien een prachtige stap dat de afleversnelheid van de producten van Royal FloraHolland met deze verbinding een stuk groter is geworden”, voegt wethouder Sven Spaargaren eraan toe. David van Mechelen geeft aan dat met deze opening de hub Aalsmeer klaar is voor de toekomst: ‘’Door constructieve samenwerking met overheden is de bereikbaarheid van de hub Aalsmeer verbeterd en wordt verkeerscongestie in de regio voorkomen. Hiermee kan de regio Aalsmeer en de sierteeltsector duurzaam verder groeien’’. 


Redactie Floranews | 28-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS