zondag 21 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

1.000 stelen Matthiola StoX onderweg naar Vaticaanstad

1.000 stelen Matthiola StoX onderweg naar Vaticaanstad

Piet van der Burg en Leo Boers hebben onlangs bij Matthiola kwekerij FlowerXL de rassen geselecteerd die gebruikt worden bij de Paasmis op het Sint Pietersplein in Rome. Piet van der Burg is de arrangeur en artistiek leider van het project in Vaticaanstad en Leo Boers is teeltadviseur bij Evanthia, de veredelaar van Matthiola StoX.

Van der Burg en Boers hebben gekozen voor vier verschillende kleuren Matthiola StoX; Antique Rose, Yellow, Deep Rose en White. “Dit zijn mooie zachte voorjaarstinten, die goed te combineren zijn met de kleuren van alle andere bloemen die dit jaar te zien zijn tijdens de Paasmis”, vertelt Boers.

 

In totaal gaan er dit jaar 1000 stelen van de Matthiola StoX mee op transport naar het Vaticaan. Deze zijn inmiddels gesneden en worden dinsdag 26 maart gezegend bij Keukenhof voor ze op transport gaan naar Rome. Eind deze week worden de bloemstukken gemaakt en op zondag zijn ze te zien bij de Paasmis. “We zijn heel benieuwd naar de arrangementen van Piet van der Burg en hoe mooi en fleurig dit jaar het Sint Pietersplein er uitziet”, aldus Boers.

Leo Boers

De genetica van Evanthia gaat voor de tweede keer mee naar het Vaticaan. Vorig jaar gingen er Celosia’s in diverse kleuren mee naar Italië. Dit jaar is bewust gekozen voor de Matthiola StoX. “Deze violieren zijn jaarrond verkrijgbaar en dus goed te plannen om op te kweken bij Flower XL. De Matthiola StoX serie is een robuuste serie en hierdoor heel goed geschikt voor transport”, legt Boers uit. “De bloemen hebben een goede houdbaarheid en stevige stelen en dat is met het oog op het verwerken van de bloemen een fijne kwaliteit.”

Op paaszondag 31 maart wordt de Nederlandse bloemenpracht officieel aangeboden aan paus Franciscus door de Friezenkerk - de Nederlandse rooms-katholieke parochie in Rome. Een mooie start van het voorjaar.
Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 25-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS