maandag 20 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Yuverta MBO partner van Nationaal Platform Bomen

Yuverta MBO partner van Nationaal Platform Bomen

Yuverta Hotspot Boom, Bos en Natuur (MBO) is de nieuwste partner van het Nationaal Platform Bomen. Djorn Noordman, kernlid van het Nationaal Platform Bomen, verwelkomde Yuverta binnen de gelederen. Bij de viering van 20 jaar onderwijs in boomspecialisme op woensdag 20 maart 2024 overhandigde hij Annemarie Moons, bestuursvoorzitter van Yuverta, een symbolisch geschenk.

Het Nationaal Platform Bomen, op 18 maart 2023 geïnitieerd door de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en de Intergemeentelijke Studiegroep Bomen (ISB), ambieert een intensieve samenwerking tussen diverse spelers in de bomensector. Met de toetreding van Yuverta MBO, aansluitend op het cursusonderwijs, is nu ook het beroepsonderwijs vertegenwoordigd, wat de kennisuitwisseling en sector brede ervaring ten goede komt.

foto: Gerard van Roekel

De viering bij Yuverta MBO Velp stond in het teken van de ontwikkeling in onderwijs in boomspecialisme over de afgelopen twee decennia. Belicht werden de continue samenwerking tussen de overheid, educatieve instellingen en het bedrijfsleven. De toekomst van stadsbomen binnen stedelijke omgevingen werd verkend door René van der Velde, associate professor aan de TU Delft, die de aanwezigen meenam in een toekomstgerichte visie op stadsbomen.

Het Nationaal Platform Bomen voelt een hoge urgentie om bomen een belangrijke rol te geven in het verhogen van de leefkwaliteit, biodiversiteit en volksgezondheid. Het initiatief verenigt opdrachtgevers, opdrachtnemers, adviseurs, en onderwijzers met het oog op het creëren van een duurzame en gezonde groene leefomgeving. Het platform stimuleert ontmoetingen, faciliteert kennisdeling via een centraal online platform en zet aan tot gezamenlijke ontwikkelingen naar innovatieve groene oplossingen voor de uitdagingen waarvoor we staan.
 


Redactie Floranews | 21-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS