zondag 21 juli 2024
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

75-jarige Keukenhof opent deuren voor publiek

75-jarige Keukenhof opent deuren voor publiek

Op dinsdag 19 maart opende Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet officieel de 75-jarige jubileumeditie van Keukenhof met de Symphony of Colours. Vanaf vandaag, 21 maart, zijn de deuren van de bloemententoonstelling in Lisse ook geopend voor het publiek.

foto: Keukenhof

Bezoekers kunnen op de openingsdag om 12.00, 14.00 en 16.00 uur genieten van de openingsshow Symphony of Colours, waar music-director Eric van Tijn een speciale track voor heeft gecomponeerd. De gekozen songs, gezongen door sopraan Laetitia Gerards verbinden leven, kleur, lente en bloei. Keukenhof brengt een Symphony of Colours als startschot voor een nieuw seizoen maar ook om 75 jaar Keukenhof in volle kleuren te vieren.

foto: Floranews

Etalage voor sierteeltsector

Keukenhof is ontstaan als een initiatief van een groep bloembollenkwekers en -exporteurs die een etalage voor de sierteeltsector wilden creëren. Het eerste seizoen was meteen al een succes. De bloemententoonstelling verwelkomde 236.000 bezoekers. Inmiddels is dit aantal opgelopen naar 1,4 miljoen bezoekers in 2023.

foto: Evanthia

Anno 2024 is Keukenhof het platform voor de Nederlandse sierteeltsector. Ze biedt de bloembollen-, bloemen- en plantenkwekers een unieke etalage voor hun producten. Jaarlijks wordt het park opnieuw ontworpen, waarbij de ontwerper zich laat inspireren door de (mode)trends en de wensen van de bloembollenkwekers. De bezoekers nemen zo nieuwe ideeën mee naar huis, die zij zelf toe kunnen passen. Ook in de bloemenshows worden door de arrangeur de nieuwste trends toegepast. Zo versterken Keukenhof en de kwekers elkaar.

foto: Evanthia

In drie paviljoens worden prachtige bloemenshows gemaakt waarin bloemen en planten van 600 kwekers en handelsbedrijven verwerkt worden. Zo krijgen ook rozen, orchideeën en al die andere bloemen waar Nederland zo bekend om is, een mooie etalage. Er worden regelmatig vakbijeenkomsten voor bloembollen– en bloemenkwekers georganiseerd waarbij vakgenoten elkaar ontmoeten en inspireren. Van de bezoekers aan Keukenhof heeft 15 procent een professionele band met de bloemensector.
 

foto: Evanthia

Feestelijk seizoen

Keukenhof is dit jaar geopend van 21 maart tot en met 12 mei. Het belooft een feestelijk seizoen te worden met een jubileumtentoonstelling, de uitgave van een internationale postzegel, een jubileumconcert met het Metropole orkest, een documentaire en tal van andere activiteiten.

foto: Keukenhof

Bron: www.floranews.com
Leandra de Boef | 21-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws



2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS