donderdag 23 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Priva en HortiTech gaan samenwerking aan voor nieuwe onderzoekskas

Priva en HortiTech gaan samenwerking aan voor nieuwe onderzoekskas

Priva en HortiTech gaan een samenwerking aan voor een nieuwe R&D-kas in Honselersdijk. De nieuwe kas dient als kenniscentrum voor de glastuinbouw, waarbij onderzoek, ontwikkeling en opleiding centraal staan. Als officiële partner gaat Priva innovaties op hard- en software testen in de kas. De officiële opening van de kas staat gepland voor eind mei.

HortiTech, Harmoniz en Metazet hebben de kas in Honselersdijk eind 2023 gekocht. Nu wordt de laatste hand gelegd aan de kas. Priva maakt ook deel uit van dit initiatief. Het doel is om de kas te benutten voor innovaties waarbij de partners met hun klanten samenwerken. Naast het testen van innovaties wordt de kas straks ook benut voor kennisoverdracht.

“Ik ben ontzettend verheugd over deze samenwerking. Ik merk dat er heel veel behoefte is in de markt om onze innovaties in de praktijk te kunnen komen bekijken en beoordelen. Van de teeltkennis van HortiTech gebruik te kunnen maken om meer voorspelbaar, schaalbaar en duurzamer te telen. En om faciliteit te creëren waar we een bijdrage kunnen leveren aan kennisniveau van kwekers wereldwijd om een expert op zijn/haar vakgebied te worden”, ", vertelt Hans Peters van Priva.

Pim van Adrichem, HortiTech, vertelt dat zij de vraag naar kennis vanuit de hele wereld elk jaar toe zien nemen. "Daarbij ligt, voor ons, de focus op de praktijk; in een teeltomgeving laten zien hoe de kennis (in de vorm van producten of diensten) presteert. Dit moeten we gezamenlijk oppakken, vandaar dat we erg blij zijn met deze langdurige samenwerking met Priva; we kunnen hierdoor een langere lijn uitzetten en echt op de behoefte van de markt sturen.”

Hortitech en Priva werken al geruime tijd nauw samen op het gebied van training en consultancy. Zo zijn er diverse HortiTech trainingen te vinden in de Priva Academy, de online leeromgeving van Priva. Daarnaast heeft HortiTech veel ervaring met consultancy voor Plantonomy, de teeltsoftware van Priva die met slimme algoritmen het bioritme van de plant volgt. Ook in de kas in Honselerdijk zullen de ontwikkelingen van Plantonomy worden getest.


Redactie Floranews | 19-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS