donderdag 23 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Help mee aan een succesvol broedseizoen

Help mee aan een succesvol broedseizoen

Wie, zoals de meesten in onze sector, vroeg op staat, hoort de vogels alweer zingen en de spechten roffelen. Het is duidelijk, de lente is in aantocht. Bomen en struiken krijgen weer blaadjes, de eerste bloemen bloeien en de dieren zijn weer volop aan het paren. In deze periode start niet alleen de drukke voorjaarsperiode in de sierteelt, maar begint ook het broedseizoen. Officieel is dat 15 maart gestart. Vogels en zoogdieren zoals egels, eekhoorns, vossen, konijnen en reeën zijn in hun leefgebieden extra kwetsbaar omdat ze kleintjes krijgen.

Dunea, Staatsbosbeheer, gemeente Den Haag en gemeente Wassenaar roepen bezoekers in hun groengebieden daarom via een campagne op om de dieren tijdens het broedseizoen extra te beschermen. Met spandoeken, borden, green graffiti en via social media wordt bezoekers gevraagd om op het pad te blijven en de hond aan te lijnen, ook in gebieden waar de hond normaal gesproken los mag lopen.

Een van de campagne-uitingen in het Hollands Duingebied - foto: Valerie Kuypers

“We koesteren de vele diersoorten in onze parken, bossen en duinen. Ik hoop dat we op de hulp van iedere bezoeker van onze groengebieden kunnen rekenen om te zorgen dat deze dieren goed het broedseizoen door komen”, vertelt Robert Barker, wethouder gemeente Den Haag. Georgette Leltz, directeur Nationaal Park Hollandse Duinen, vult aan: “We zijn ontzettend trots dat deze partners zich hebben verenigd in hun uitdagingen en elkaar onder de paraplu van Nationaal Park Hollandse Duinen hebben weten te vinden en dat steeds meer partners zich bij dit initiatief aansluiten!”.


Redactie Floranews | 18-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS