maandag 20 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Nieuw bijenpark op VBA Zuid terrein

Nieuw bijenpark op VBA Zuid terrein

Dankzij de inzet van enthousiaste medewerkers van lokale bedrijven is het VBA Zuid terrein verrijkt met een prachtig bijenpark, Door het aanplanten van 5.600 drachtplanten en bloemheesters naast 35.000 m2 aan bloemen en 80 volwassen appelbomen, is het terrein een bloeiende oase voor wilde bijen geworden. Dit initiatief bevordert niet alleen de biodiversiteit maar biedt ook een groene wandelomgeving voor medewerkers.

 

De realisatie van het bijenpark is een samenwerkingsproject met Honey Highway, die het ontwerp en het beplantingsplan leverde. Medewerkers van FM Group, Dutch Flower Group en andere lokale bedrijven hielpen mee, wat het project tot een voorbeeld van natuureducatie en teambuilding maakte.

De recente afronding van de infrastructuur rond bushaltes en loopbruggen maakte ruimte vrij om de omliggende gronden te transformeren tot een Honey Highway, een project dat de biodiversiteit in het gebied aanzienlijk verhoogt. Dit unieke bedrijventerrein in Nederland is nu thuis voor een diverse mix van Nederlandse drachtplanten en bloemheesters, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem en voeding biedt aan bijen, vlinders en andere fauna.
 
 
Met de zomer in het vooruitzicht, kijkt FM Group ernaar uit het bijenpark te zien zoemen van leven, een broodnodige bron van voedsel en onderdak in een anders kale omgeving. Dit project toont de kracht van samenwerking tussen lokale bedrijven, gemeente en initiatieven zoals Honey Highway in het streven naar een groenere toekomst.

Op zoek naar tips voor duurzamer ondernemen in de sierteeltsector? FM Group streeft met Circles.fm naar duurzaam denken en doen als de norm voor de sector en biedt kwekers, bloemisten en andere partners de mogelijkheid om zich te laten informeren en inspireren.

 


Redactie Floranews | 14-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS