maandag 20 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Women Win organiseert tweede cursusreeks voor vrouwenrechten in sierteeltketen

Women Win organiseert tweede cursusreeks voor vrouwenrechten in sierteeltketen

Women Win lanceert de tweede reeks van de Gender Champion cursus voor de sierteeltsector. De organisatie zet zch in voor het verbeteren van de situatie van vrouwen op de werkvloer en in de productieketen in de sierteeltsector. Op dit moment is de organisatie aan het werven voor nieuwe cursisten.

De cursus is gericht op duurzaamheid- en HR-professionals in de sierteeltsector. Cursisten worden ondersteund bij het identificeren van risico's in het bedrijf en de toeleveringsketen op het gebied van vrouwenrechten en gendergelijkheid en het maken van een actieplan om deze risico's te adresseren. In 2023, vond de eerste succesvolle reeks van deze cursus plaats en namen deelnemers vanuit FM Group, Dutch Flower Group, Dümmen Orange, VGB en Royal van Zanten deel.

De cursus loopt van april tot juli 2024 en wordt volledig gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een webinar op 20 maart (10-11 uur) om meer informatie te ontvangen.

"De cursus vergroot het bewustzijn van de cursisten over het onderwerp gendergelijkheid en zet het onderwerp op de agenda binnen de organisaties. Samenkomen met gelijkgestemden helpt om actie te bevorderen", aldus Nada van Schouwenburg, programma manager. 

foto: Women Win


Redactie Floranews | 13-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS