donderdag 23 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Feestelijk Potzonnebloemenseizoen in aantocht

Feestelijk Potzonnebloemenseizoen in aantocht

Als de laatste kou en grijze luchten van de winter verdwijnen en de natuur begint te ontwaken, is er een zonnige en vrolijke voorbode van de lente die onze aandacht trekt: de Zonnebloem! Vanaf week 13 zijn de Sunsation potzonnebloemen weer volop beschikbaar. Ze kunnen niet wachten om een beetje zonneschijn in huis en tuin te brengen… Met haar goudgele bloemblaadjes verwelkomt ze net als wij de voorjaarszon. De Zonnebloem symboliseert warmte, positiviteit en de belofte van veel zonnige dagen.

Sunsation potzonnebloemen van veredelaar Evanthia staan bekend om hun uitbundige bloei en kleur. De stuifmeelvrije bloemen blijven lang mooi en volgen elkaar steeds op, knop na knop. Met de warme Sunsation Yellow, de frisse Lemon en de gevlamde Flame kun je alle kanten op.

Multiflower

Sunsation Yellow en Flame zijn dit seizoen goed beschikbaar zijn als Multi flower varianten. Sunsation Multi flower zijn getopte planten met een goed vertakkende plantopbouw. Meerdere bloemen bloeien gelijktijdig, voor nog meer uitbundige zonneschijn. Ook de verscheidenheid aan potmaten brengt flexibiliteit met zich mee. Met potmaten variërend van 9 tot en met 25 cm potten, biedt Sunsation uiteenlopende mogelijkheden van impuls aankoop tot cadeauartikel en actiematige verkoop.

Sunsation Sunflowers

Nieuw: Sunsation Compact

Nieuw dit seizoen is de Sunsation Compact. De genetisch compacte Sunsation varianten Yellow en Lemon worden zonder remstoffen of hoge EC niveaus geteeld. Hierdoor kan een evenwichtige stressvrije potzonnebloem gekweekt worden, zonder chemische residuen van groeiregulatoren. Dit zie je terug in de gezonde, gladde frisgroene bladeren. Sunsation Compact is dit seizoen als eerste verkrijgbaar via CM Kester en Kwekerij Het Loo.

Dubbel feest

Het Sunsation kwekerscollectief draagt Nationale Vereniging de Zonnebloem al jaren een warm hart toe. Dit jaar bestaat de vereniging 75 jaar en natuurlijk laat Sunsation dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Tijdens het jaarlijkse bezoek van de deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem aan Keukenhof wacht hen een stralende verrassing! Ook lentepark Keukenhof zelf bestaat dit jaar 75 jaar. Dubbel feest dus! Sunsation feest mee en zorgt ervoor dat de zonnestraaltjes te zien in het Willem Alexander paviljoen van Keukenhof.
 

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 13-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS