woensdag 29 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Op HortiContact was meer aandacht voor innovaties dan ooit

Op HortiContact was meer aandacht voor innovaties dan ooit

De afgelopen editie van de glastuinbouwvakbeurs HortiContact in Evenementenhal Gorinchem is succesvol verlopen, zo laat beursorganisator Easyfairs weten. In totaal presenteerden 318 exposanten zich aan meer dan 7.800 vakprofessionals. Op de beurs was dit jaar meer aandacht voor innovaties dan ooit. De innovaties zijn dit jaar ook vroeger in het seizoen gelanceerd. 

"Wij kijken terug op drie geslaagde dagen, waarbij het aandeel Nederlandse telers en kwekers onder de bezoekers significant gegroeid is, én de beurs beter beoordeeld is door deze belangrijke doelgroep. Daarnaast is het leuk om te zien dat we bijna 10 procent internationale bezoekers mochten verwelkomen, waaronder de ambassadeurs van Mexico en Chili", vertelt Lucas van’t Hof namens het beursteam van HortiContact. "De sfeer was goed, er werd vooruitgekeken en traditiegetrouw veel genetwerkt op de stands van de exposanten en op de vele netwerkterrassen. Het was weer ouderwets gezellig op de beurs." Ook werd er volop genetwerkt op de drie paviljoenen op de beursvloer: het World Horti Center Paviljoen, het Uitgangsmaterialenpaviljoen en het Duurzaamheidspaviljoen.

Meer innovaties dan ooit

Op de beurs was er dit jaar meer aandacht voor innovaties dan ooit. Om deze het podium te geven die ze verdienen, is er de HortiContact Innovatie Award. Dit jaar won Source.ag met Source Control, een innovatieve oplossing die telers voorziet van autonome uitvoering van de irrigatie strategie van de teler. Door alleen nog de gewenste irrigatie uitkomsten in te vullen in het systeem zorgt Source Control voor automatische uitrol van een strategie die optimaliseert voor de gewenste uitkomst. De tweede plek ging naar Houweling Horticulture met hun innovatie Backie Slakkenval en de derde prijs was voor Sprinkler Energy met hun model SE 450 W.

Sector mist krachtige ambassadeur
Voorafgaand aan de tweede beursdag was de eerste editie van het Nationaal Horti Symposium een schot in de roos met maar liefst 250 bezoekers. Door recente, gevoelige uitspraken in de media over de toekomst van de Nederlandse glastuinbouw, kwam de Nederlandse glastuinbouw tijdens dit symposium met een tegengeluid en hield zichzelf een spiegel voor. De conclusie die getrokken werd is dat de sector een krachtige ambassadeur mist.
 
De volgende editie van HortiContact is op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 februari 2025 in Evenementenhal Gorinchem. 

Redactie Floranews | 12-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS