maandag 20 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Meer dan 400 bloemisten bezoeken inspirerend uitvaartevent Plantion

Meer dan 400 bloemisten bezoeken inspirerend uitvaartevent Plantion

Meer dan vierhonderd bloemisten namen op 5 maart deel aan het uitvaartevent voor bloemisten in Groothandelscentrum Plantion. Hoe kun je als bloemist met bloemwerk toegevoegde waarde bieden bij een begrafenis of crematie? Wat kan er wel en niet bij natuurlijk begraven en het gebruik van lijkwades? De bloemisten deden inpiratie op voor alle traditionele vormen en de nieuwste trends in de uitvaartwereld. Ze kregen suggesties voor het maken van duurzame rouwarrangementen en ontvingen nuttige informatie van uitvaartleiders en arrangeurs. 

Het is een bekend gegeven: de uitvaartbranche biedt goede commerciële kansen voor de bloemist. De vraag is alleen waar die kansen precies liggen en hoe je ze benut. Groothandelscentrum Plantion, VBW, Smithers-Oasis en Plantion organiseerden hiervoor een gezamenlijk event op het groothandelsplein bij Plantion in Ede. Naast het bieden van kennis en inspiratie was het event ook bedoeld om de uitvaartbranche en de bloemist beter met elkaar in contact te brengen.

Een podiumprogramma met sprekers liep als een rode draad door het event. Arrangeur Marion Lemmen en uitvaartondernemer Johan Rijksen demonstreerden de vouwtechniek van een lijkwade en welke duurzame bloemversieringen daar goed bij passen. Vanuit de praktijk vertelde Johan Rijksen hoe een uitvaartleider te werk gaat en hoe bloemen daarbij voorbijkomen. Hij gaf ook aan hoe bloemisten en uitvaartleiders in zijn beleving beter kunnen samenwerken. Arrangeur Pascal Zijlmans zette de kansen voor de bloemist op een rij en liet zien hoe je die kunt benutten. En uitvaartondernemer en voormalig bloemiste Linda Verbeek ging met mooie voorbeelden in op de emotionele kracht van bloemen tijdens een afscheid.

Het programma werd omlijst met rouwarrangementen, aangeklede rouwwagens en een viertal ingerichte stijlkamers. De stijlkamer van Ilona Oosterveld bevatte traditionele arrangementen op steekschuim. Rika Bieren en Carolien Verdonk maakten een opstelling met bloemwerk in combinatie met urnen. De stijlkamer van Pascal Zijlmans was gericht op natuurbegraven, waarbij duurzame producten zoals de ondergrond OASIS® TerraBrick™ centraal stonden. In de kamer van Marion Lemmen ging het om bloemwerk bij het gebruik van lijkwades. Daarnaast waren er doorlopende demonstraties van Lily Beelen en Esther Weijenberg. De thematische bijeenkomst werd druk bezocht en werd door bezoekers goed gewaardeerd.

Foto´s: Fotostudio Vlekke

 


Redactie Floranews | 06-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS