maandag 20 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

HortiContact, de beurs waar de toekomst begint

HortiContact, de beurs waar de toekomst begint

Op 5, 6 en 7 maart is Evenementenhal Gorinchem het toneel van HortiContact, de beurs voor de glastuinbouw waar, volgens de organisatie, de toekomst begint. Het is een plek waar de Nederlandse glastuinbouwsector samenkomt om te netwerken, inspiratie op te doen en de sector vooruit te helpen. Ook deze editie van HortiContact wordt een breed scala aan producten, diensten en innovaties gepresenteerd, die bedrijven voorbereiden op de toekomst. Ze zijn onder andere gericht op actuele thema’s zoals huisvesting van arbeidsmigranten en nieuwe energiebronnen, zoals drijvende zonnepanelen en wateropslag als warmtebron.

Nationaal Horti Symposium

Op de tweede dag was er voorafgaand aan de beursdag ook de eerste editie van het Nationaal Horti Symposium. Dit stond geheel in het teken van de toekomst van de glastuinbouwsector en er werd ingegaan op de meest cruciale vraag binnen de Nederlandse glastuinbouwsector van dit moment: hoe gaat de sector met zijn energierisico om en welke mogelijke strategieën levert dat op?
Dick Veerman, oprichter van Foodlog, ging als dagvoorzitter op een prikkelende manier in gesprek met onderzoeker Remco de Boer van Studio Energie, Jelte van Kammen, CEO van Harvest House, Bouke Arends, burgemeester van gemeente Westland en Puck van Holsteijn, CEO van World Horti Center.

Paviljoens

Tijdens deze editie van HortiContact heeft World Horti Center een eigen netwerk area op het WHC Paviljoen. Tijdens de beurs presenteert WHC haar rol in de Flora Campus met betrokken stakeholders. Ook is er een Duurzaamheidspaviljoen waar meerdere kennissessies worden verzorgd door deelnemende exposanten, dit geldt ook voor het Uitgangsmaterialenpaviljoen.

Ruimte Scheppen Café

Nieuw dit jaar is het zogeheten Ruimte Scheppen Café. Dit café is toegankelijk voor alle beursbezoekers, echter om binnen te komen moeten bezoekers vooraf door een magische blackbox. Het Ruimte Scheppen Café is gebaseerd op het bekende Top 2000 Café van Radio2. Bezoekers kunnen tijdens hun bezoek zelf een verzoekplaat aanvragen.

Tunnel van de Toekomst

In de Tunnel van de Toekomst zijn 10 genomineerden voor de HortiContact Innovatie Award te zien. Hier kunnen bezoekers hun stem uitbrengen met behulp van hun Smart Badge die iedereen bij binnenkomst ontvangt. Ook kan er nu al online gestemd worden. Op de laatste beursdag, op donderdag 7 maart zal om 16.00 uur de award uitgereikt worden op de beursvloer.

foto´s: Hans Korbee


Leandra de Boef | 06-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS