maandag 20 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Biologische Sierteelt Nederland opgericht

Biologische Sierteelt Nederland opgericht

Op 5 maart is Biologische Sierteelt Nederland opgericht. Het doel van biologische sierteeltvereniging is om elkaar laagdrempelig te vinden en te versterken om zo een eigen en onafhankelijk geluid te laten horen. In de praktijk zal de vereniging zich inzetten voor de gezamenlijke belangenbehartiging richting overheid, grote marktpartijen en onderwijs. En als aanspreekpunt, naast bijvoorbeeld kennisuitwisseling, ontmoeting, logistiek en promotie binnen de verschillende teelten als snijbloemen, bloembollen, vaste planten, etc.

De vereniging gaat van start met twee activiteiten per jaar. Een winterbijeenkomst met een algemene ledenvergadering; kennisuitwisseling en ruimte voor ontmoeting. In het seizoen een excursie vanuit de verschillende sectoren (snijbloemen, bloembollen, vaste planten), waarbij de andere sectoren natuurlijk ook welkom zijn.

Start-event 14 maart

Nu de vereniging offcieel opgericht is, is het tijd voor het start-event op 14 maart. Dit belooft een interessante middag te worden waarbij tijd is om elkaar te ontmoeten en van jou te horen hoe de vereniging de sector echt stappen vooruit kan helpen. Daarnaast is er een spreker aanwezig die zeer bevlogen is over een gezond bodemleven.

Bestuur

Het bestuur van de biologische sierteeltvereniging bestaat uit Annelies Timmerman, voorzitter Geert op t Hof, Jantien van Leeuwen, Julian Langelaan, Marten Lageschaar, penningmeester Martin Heutink  en secretaris Marjolein Oltheten.

Om de vindbaarheid en afzet vooruit te helpen staan de huidige biologische siertelers in Nederland vermeld op de website van Biologische Sierteelt Nederland: biologischesierteelt.nl.


Redactie Floranews | 05-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS