maandag 20 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Dümmen Orange stoot anthuriumproductie af, Rijnplant weer zelfstandig

Dümmen Orange stoot anthuriumproductie af, Rijnplant weer zelfstandig

Anthuriumproducent Rijnplant uit De Lier, sinds 2015 onderdeel van Dümmen Orange, is per 1 maart weer zelfstandig. Onder leiding van directeur Paulo Reis blijft Rijnplant wereldwijd klanten bedienen met een breed en innovatief scala aan anthuriumvariëteiten. Dümmen Orange blijft in het anthuriumsegment wel actief als veredelaar.

Volgens Hugo Noordhoek Hegt, CEO van Dümmen Orange is het afstoten van de anthuriumproductie een logisch gevolg van de gekozen bedrijfsstrategie. "Dümmen Orange is in eerste instantie een veredelaar. Onze focus ligt op het ontwikkelen en commercialiseren van top-genetica. Als zelfstandige anthuriumproducent heeft Rijnplant een veel betere uitgangspositie en ik heb er alle vertrouwen in dat ze zich op succesvolle wijze verder zullen ontwikkelen", aldus Hegt.

"Rijnplant is sinds 1975 een toonaangevende producent van Anthurium, en dat zullen we ook blijven. Het is een grote verantwoordelijkheid voor het nieuwe Rijnplantteam om deze erfenis succesvol voort te zetten en recht te doen aan het werk en de energie die de afgelopen 49 jaar in dit bedrijf zijn geïnvesteerd", aldus Reis.

Rijnplant wil zich toe gaan leggen op de verdere ontwikkeling van productietechnologieën, het leveren van topkwaliteit producten – bestaande en nieuwe – en op een vlekkeloze service. Reis: "We hebben een prachtig portfolio van bekende rassen voor de wereldwijde markt. Die blijven we leveren. Maar we voelen ons ook verantwoordelijk voor het opvolgen van wat er allemaal in onze testprogramma’s en pijplijn zit. Er staat veel te gebeuren op het gebied van nieuwe genetica en daarin zien we veel potentieel voor Rijnplant. Laat de veredelaars zich richten op veredeling, en wij zorgen voor de rest!"
 
Hugo Noordhoek Hegt (rechts), CEO Dümmen Orange en Paulo Reis, directeur van Rijnplant.

 

 

 


Redactie Floranews | 05-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS