maandag 20 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

PT-Creations neemt boomkwekerij Huijbers over

PT-Creations neemt boomkwekerij Huijbers over

PT-Creations heeft boomkwekerij Huijbers in Someren overgenomen onder de nieuwe naam PT-Potcultures BV. De dagelijkse leiding blijft in handen van Jules Klessens en Arno Berkers. Zij blijven samen met hun huidige collega’s zorg dragen voor alle werkzaamheden in samenwerking met PT-Nurseries in Wijk en Aalburg.  Met de overname heeft PT ook de licentierechten van de Picea Glauca ‘Perfecta’ overgenomen.

Herman Huijbers werd gedwongen om na te gaan denken over de toekomst van zijn boomkwekerij, omdat hij getroffen is door een ernstig herseninfarct. Door de goede relatie met PT Creations, mede ontstaan door jarenlang inkopen van stek en plantgoed door Mark Timmermans bij Herman Huijbers, volgde daarop een akkoord om het eigenaarschap van de boomkwekerij per 2024 over te dragen.

"Wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze kennis en ervaring, samen met het bestaande personeel in Someren en met onze eigen kwekerij in Wijk en Aalburg een solide basis vormen om verder te blijven groeien."

De kwekerij in Someren is meer dan 10 hectare groot en er worden jaarlijks 4,5 miljoen stek gemaakt naast 3,5 miljoen plantgoed P9. "Op deze manier kunnen wij efficiënter en optimaal structureel blijven investeren in schaalvergroting en duurzaamheid om zo onze positie als boomkwekerij te blijven optimaliseren."

 


Redactie Floranews | 04-03-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS