woensdag 29 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Hark/Sion en Microflor fuseren tot Labeau

Hark/Sion en Microflor fuseren tot Labeau

Microflor en Hark/Sion bundelen hun krachten en gaan vanaf nu verder onder de naam Labeau. Deze strategische fusie markeert een spannende nieuwe fase voor beide bedrijven, waarin zij gezamenlijk streven naar versterking van hun positie als toonaangevende spelers in de mondiale veredelings-, vermeerderings- & jongplantindustrie.

De samensmelting van Hark/Sion en Microflor is gedreven door een gedeelde visie en complementaire sterke punten. “Dankzij deze samenwerking, worden wij de op één na grootste Phalaenopsisveredelaar en -vermeerderaar ter wereld, wat onze marktpositie versterkt.” Vertelt Febe Floré, mede CEO van Labeau. De families achter beide bedrijven, de familie Hark-Borrmann en de familie Floré, delen niet alleen een lange geschiedenis in de sector maar ook een sterke bedrijfscultuur en toekomstvisie. “Deze synergie stelt ons in staat om gezamenlijk onze internationale ideeën voor de toekomst te realiseren en elkaar op cruciale gebieden aan te vullen, wat leidt tot wederzijdse groei en professionalisering.'', benadrukt Anja Hark-Borrmann, mede-CEO van Labeau.


Voor klanten en medewerkers betekent de fusie een naadloze overgang naar een nog robuuster en dynamischer bedrijf. Het bedrijf wordt geleid door een 2-koppige vrouwelijke directie waarbij de verschillende locaties behouden blijven en nauw samenwerken om elkaars krachten te benutten.

Het bezoekadres wordt De Lier, Nederland - voorheen de productielocatie van Sion - waar in de nabije toekomst een nieuwe showroom wordt geopend. De productielocatie in Lochristi, België – voorheen Microflor – blijft behouden als productielocatie voor Phalaenopsis, Helleborus en Gloxinia. Medewerkers krijgen daardoor wereldwijd –op 7 productielocaties– uitgebreide mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

Labeau, next generation
"Met trots presenteren wij Labeau als onze nieuwe gezamenlijke identiteit. Labeau belichaamt de schoonheid en kwaliteit van onze planten, met een subtiele verwijzing naar het laboratorium waar de veredeling van onze Phalaenopsis begint. Onze krachtige pay-off, "next generation breeders", onderstreept de kracht van onze mensen en onze ambitie binnen de sector", aldus Febe Floré, mede CEO Labeau. De komende maanden zullen alle communicatie-uitingen van het nieuwe bedrijf worden getransformeerd naar de nieuwe naam en huisstijl.  


Redactie Floranews | 29-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS