zondag 21 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Rabobank tekent bij als partner van Seed Valley

Rabobank tekent bij als partner van Seed Valley

Rabobank blijft de komende drie jaar partner van Seed Valley. Afgelopen week hebben Bob van der Hout, directeur Food&Agri en Erik Jan Bartels, bestuursvoorzitter Seed Valley de samenwerking tussen beide partijen opnieuw bekrachtigd. De zaadsector is van groot economisch belang. Zowel de Rabobank als Seed Valley willen nieuwe generaties inspireren voor de sector van de zaden en jonge planten, zorgen voor een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt en innovatie in brede stimuleren.

Erik Jan Bartels benadrukt het belang van deze overeenkomst. ‘Het partnerschap met Rabobank versterkt ons netwerk. Haar sectorkennis en netwerkmogelijkheden dragen bij aan onze ambitie om de zaadsector nog bekender te maken.’ Bob van der Hout, directeur Food & Agri Rabobank, bevestigt dit: ‘Seed Valley is wereldwijd de koploper in plantveredeling en zaadtechnologie. Met de bakermat in Noord Holland Noord, onze voortuin, zorgen ze voor de voedselzekerheid van onze toekomst. Ze hebben een vooruitstrevende ambitie die hand in hand gaat met die van ons.’

V.l.n.r.: Jeroen de Haas (Seed Valley), Erik Jan Bartels (Seed Valley), Louis Brink (Rabobank), Bob van der Hout (Rabobank)

De komende jaren blijft Seed Valley zich inzetten om potentiële medewerkers enthousiast te maken voor deze bloeiende sector. Naast nauwe samenwerkingen met het onderwijs, ligt de focus op het stimuleren van innovatie binnen het netwerk. Rabobank omarmt de focus van Seed Valley en biedt met haar expertise en netwerk een toegevoegde waarde. Samen bouwen ze aan een vruchtbare toekomst.

Het samenwerkingsverband Seed Valley werd vijftien jaar geleden in het leven geroepen toen de zaadveredelingsbedrijven problemen verwachtten met het aantrekken van voldoende gekwalificeerde medewerkers. Jaarlijks zijn er bij deze bedrijven in Noord-Holland zo’n 400 vacatures. Onder de vlag van Seed Valley worden toekomstige werknemers enthousiast gemaakt om een opleiding en een carrière te kiezen in de zaadindustrie. 


Redactie Floranews | 23-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS