dinsdag 25 juni 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Ook handel stemt voor AVV voor collectieve activiteiten Bloemenbureau Holland

Ook handel stemt voor AVV voor collectieve activiteiten Bloemenbureau Holland

Na de kwekers hebben nu ook de handelsbedrijven ingestemd met de invoering van een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) voor de collectieve activiteiten van Bloemenbureau Holland. De handel stemde met 74 procent voor en eerder stemden kwekers al met 78 procent voor een AVV. Zowel in de omzet die de handelsbedrijven vertegenwoordigen als in absolute aantallen zijn er in de drie handelscategorieën groot, middel en klein voldoende geldige stemmen uitgebracht voor het vereiste draagvlak. Het laatste woord is nu aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Brancheorganisatie BO Sierteelt dient de aanvraag voor de AVV nu in bij het ministerie van LNV. Als het ministerie akkoord gaat, is de AVV vanaf 1 januari 2025 van kracht. De uitslag hiervan wordt in het najaar verwacht. De AVV geldt voor een periode van drie jaar, van 1 januari 2025 tot en met eind 2027. Voor een volgende periode zal weer een nieuwe draagvlaktoets moeten plaatsvinden. Met een AVV dragen alle kwekers en handelaren bij aan de collectieve marketing- en communicatieactiviteiten van Bloemenbureau Holland. Samen versterken ze hiermee de kracht en toekomst van de Nederlandse sierteeltsector. 

De positieve uitslag geeft ook duidelijkheid over het draagvlak voor de koers van Bloemenbureau Holland. In 2023 ontwikkelde het een nieuwe koers, die in 2024 is ingezet. Er is gestart met sectorcommunicatie gericht op het positief beïnvloeden van de publieke opinie over de Nederlandse sierteeltsector. Daarnaast blijft het Bloemenbureau de consument inspireren en informeren over de positieve effecten van bloemen en planten.

 


Leandra de Boef | 20-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS