donderdag 23 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Royal FloraHolland Rijnsburg volledig over op tijdvakleveren

Royal FloraHolland Rijnsburg volledig over op tijdvakleveren

Al ruim een jaar verwerkt Royal FloraHolland op de locatie in Rijnsburg alle bloemen en planten via het orderpicksysteem. Hierna werd stap voor stap tijdvaklevering mogelijk. Nu is Rijnsburg als eerste locatie volledig over op het leveren in tijdvakken. Dit betekent niet alleen dat kopers nu Select Delivery-tijdvakken kunnen kiezen, maar ook dat het reguliere proces in tijdvakken valt.

Kopers hebben de afgelopen maanden de keuze kunnen maken of zij in de standaard tijdvakken beleverd willen worden, via Select Delivery, of een combinatie hiervan. Voor deze keuze heeft Royal FloraHolland hen persoonlijk benaderd. Kopers kunnen per dag en per administratienummer of koperplaat aangeven welk tijdvak hun voorkeur heeft. Zo kunnen ze een zo optimaal mogelijk afleverritme creëren dat aansluit op hun eigen logistieke processen. Bijna 500 kopers hebben een tijdvak gekozen.

Circa 60 procent van de kopers heeft voor de vroegste tijdvakken gekozen. De overige klanten kiezen voor iets meer spreiding. Er zijn 40 kopers die al gebruik maken van het Select Delivery-tijdvak 10.00 – 13.00 uur waarbij zij hun handel geheel of gedeeltelijk later geleverd krijgen. Uit ervaringen blijkt dat zij hiermee kosten besparen doordat ze efficiënter kunnen werken, boxruimte beter benutten en dat medewerkers optimaler ingezet kunnen worden. Ook levert de veiling vollere karren af.

Piektijdvak

In januari heeft FloraHolland 99,4 procent van de transacties afgeleverd binnen het met de klant afgestemde tijdvak. Om deze hoge betrouwbaarheid ook in de piek te realiseren, heeft de veilingorganisatie meer spreiding nodig. Daarom wordt in de piekperiode ook een speciaal piektijdvak aangeboden. Klanten krijgen hun bloemen en planten dan tussen 11.00 uur en 15.00 uur geleverd, en ontvangen daarvoor een korting van 0,25 euro per transactie.

foto: Royal FloraHolland


Redactie Floranews | 20-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS