donderdag 23 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

PanAmerican Seed steunt in 2024 de strijd tegen Multiple Sclerose

PanAmerican Seed steunt in 2024 de strijd tegen Multiple Sclerose

Sinds het debuut van de ziekteresistente Beacon Impatiens in 2020 heeft PanAmerican Seed in totaal 265.000 euro aan opbrengsten van de serie gedoneerd aan zeven liefdadigheidsorganisaties. De opbrengst van Beacon Impatiens-zaad wierp afgelopen najaar het licht op de strijd tegen Friedreichse ataxie (FA), een neurologische aandoening waarbij zenuwcellen in functie en grootte afnemen en afsterven. Voor het tuinseizoen 2024 werkt PanAmerican Seed samen met de lokale afdeling van de Amerikaanse National Multiple Sclerosis Society ter ondersteuning van hun fondsenwerving en om bij te dragen aan de bestrijding van een ziekte die wereldwijd 2,8 miljoen mensen treft.

“Elke dag laat de National MS Society zich drijven door haar missie: ‘We zullen MS genezen en tegelijkertijd mensen die door MS getroffen zijn in staat stellen het beste uit hun leven te halen”, zegt Cyndi Zagieboylo, voorzitter en directeur van deze Amerikaanse organisatie. “We zijn dankbaar dat PanAmerican Seed ons met deze samenwerking steunt.”

“Dit jaar kon PanAmerican Seed de kans niet laten schieten om zeer lokaal te handelen en zo de bewustwording en hulp te vergroten voor een ziekte die wereldwijd bekend is”, zegt Sarah Makiejus, Global Marketing Manager voor PanAmerican Seed. “We kennen allemaal wel iemand die een levensveranderende diagnose heeft gekregen, en onze keuze voor MS als goed doel voor 2024 gaat gepaard met een persoonlijke connectie. Via kleurrijke tuinen over de hele wereld en een actieve deelname aan lokale fondsenwervende evenementen is Beacon klaar om mee te strijden tegen MS om daarmee een verschil te kunnen maken.

 


Redactie Floranews | 16-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS