dinsdag 23 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Veiling Rhein-Maas tevreden over verkoop rond Valentijnsdag 2024

Veiling Rhein-Maas tevreden over verkoop rond Valentijnsdag 2024

Veiling Rhein-Maas kijkt terug op een, over het geheel genomen, goede periode rond Valentijnsdag 2024. De totale omzet op de veilingklok lag op hetzelfde niveau als vorig jaar, met iets hogere aantallen snijbloemen. Opvallend genoeg bleek carnaval dit keer geen impact te hebben op de Valentijnsverkopen. Verreweg de sterkste verkoopdag voor Valentijnsdag dit jaar was carnavalsmaandag 12 februari 2024, zowel voor potplanten als voor snijbloemen.

Op alle veilingdagen was de verkoop zeer constant met veel aanwezige klanten. Naast de veilingklok werden ook de digitale inkoopkanalen hoogfrequent benut, met een zeer hoge deelname aan zowel de Kopen-Op-Afstand als de klokvoorverkoop.
 
 
In het snijbloemensegment waren rozen, tulpen, gerbera's/germini’s en boeketten bijzonder populaire producten in de week voor Valentijnsdag. Het prijsniveau voor snijbloemen lag op een constant goed niveau. Klanten van de marktplaats meldden dat hun verkoop aan eindgebruikers ook tevredenstellend was.

In het potplantensegment was er veel vraag naar schalen en arrangementen. Hier waren het prijsniveau en de aangevoerde hoeveelheden vergelijkbaar met het voorgaande jaar. Over het algemeen werden voor Valentijnsdag steeds meer producten in het rode en roze kleurenspectrum gekocht.

"Onze klanten en aanvoerders hebben opnieuw hun vertrouwen in Veiling Rhein-Maas als sterke marktpartner getoond, zodat we samen het eerste hoogtepunt van het nieuwe jaar succesvol konden afsluiten. Veiling Rhein-Maas wil alle aanvoerders en klanten bedanken voor hun partnerschap en vertrouwensvolle samenwerking op deze belangrijke dag", aldus Cees Hoekstra en Günther Esser, Directie van Veiling Rhein-Maas. 


Redactie Floranews | 16-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS