zondag 21 juli 2024
FN TOP logo Beurs agenda sierteelt

Floral Trade Group vervangt bloemendozen door recyclebare bloemenkratten

Floral Trade Group vervangt bloemendozen door recyclebare bloemenkratten

De divisie vakhandel van Floral Trade Group schakelt per 15 februari over naar volledig recyclebare bloemenkratten. Deze kratten vervangen de eenmalige bloemendozen van golfkarton. De organisatie werkt op het non-concurrentiele vlak duurzaamheid samen met collega bedrijven. Vanuit deze visie zijn de recyclebare kratten gezamenlijk ontwikkeld met Heemskerk Flowers en Celdomy.

“Deze nieuwe bloemenkratten zijn ontworpen met duurzaamheid als leidraad en tonen hun positieve impact al na 16 rotaties, die bereikt wordt binnen 1,5 jaar. Waarbij de levensduur van de krat op minimaal 10 jaar wordt ingeschat. Hiermee wordt niet alleen een substantiële bijdrage geleverd aan het verminderen van de milieu-impact, maar ook aan het optimaliseren van de logistieke efficiëntie”, legt Hans van der Plas uit. De algemeen directeur van Van der Plas Flowers & Plants vervolgt. “In essentie betekent dit een enorme besparing op het gebruik van dozen, wat overeenkomt met 66 hectare aan karton, oftewel 92 voetbalvelden per jaar. Wij erkennen de noodzaak om verder te gaan dan traditionele methoden en zetten hiermee een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst voor de bloemenexportindustrie.”

Hans van der Plas en Sander van der Gugten

Om de locatie en daarmee rotatie van de uitgegeven kratten nauwkeurig te kunnen volgen, wordt deze innovatie gecombineerd met de elektronische vrachtbrief, E-CMR die afgelopen jaar is gelanceerd. Deze geïntegreerde aanpak vergroot niet alleen de traceerbaarheid, maar draagt ook bij aan een efficiënter en geoptimaliseerd logistiek proces. De uitrol van de bloemenkratten zal geleidelijk plaatsvinden, beginnend in klantregio's waar E-CMR al actief is, om een soepele implementatie te garanderen.


Redactie Floranews | 15-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS