maandag 20 mei 2024
2403FlowerTrials Beurs agenda sierteelt

Rond Valentijnsdag 15 miljoen rozen meer verkocht via FloraHolland dan in 2023

Rond Valentijnsdag 15 miljoen rozen meer verkocht via FloraHolland dan in 2023

In de twee weken voor Valentijn zijn op de marktplaats van Royal FloraHolland 166 miljoen rozen verkocht. Dat is 15 miljoen meer dan vorig jaar. De roos was daarmee de best verkochte bloem. Met name rode rozen uit Nederland waren volgens de veiling zeer in trek. 

Het aantal uit Nederland afkomstige premium rozen lag 2,8 miljoen hoger dan vorig jaar. Toen waren sommige Nederlandse kwekers nog genoodzaakt om hun kassen ‘koud’ te zetten in verband met de extreem hoge energieprijzen.

Het totaal aantal verkochte bloemen bedroeg 519 miljoen, waarvan 304 miljoen in Nederland geteeld. Zowel in totaal als in Nederland geproduceerd, lag het aantal volgens Royal FloraHolland hoger dan vorig jaar. Minder kwekers produceren met elkaar meer.

De gemiddelde prijs van snijbloemen lag in de afgelopen twee weken opnieuw iets lager dan het jaar ervoor. De populairste kamerplant blijft Phalaenopsis. De productie is een stuk lager dan vorig jaar, hetgeen echter vrijwel geheel gecompenseerd is door betere prijsvorming. 


Redactie Floranews | 15-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS