woensdag 29 mei 2024
Beurs agenda sierteelt 2403FlowerTrials

Inkopers tuinplanten positief over komend voorjaar

Inkopers tuinplanten positief over komend voorjaar

Handelsplatform voor tuinplanten Groen-Direkt schrijft bij de start van het voorjaar een dikke plus. Al in de vroege uren van de Voorjaarsbeurs op 6 en 7 februari jl. verdrongen klanten zich tussen de meer dan 5000 monsterpartijen. Via de digitale bestel-app werd lustig gekocht door tuincentra en groothandelaren uit heel Europa.

Rond het middaguur van de eerste dag werd al duidelijk dat inkopers vertrouwen hebben in het komende voorjaar. Waar vorig jaar de start wat voorzichtig was, lieten de cijfers nu een veel positiever beeld zien. De verkoopresultaten bleven ook dag twee, ondanks een rustigere aanloop, onverminderd goed. Groen-Direkt sloot de beurs af met een omzetstijging van ruim 11 procent.

Hoewel het gigantische aanbod ook via de webshop te bestellen was, koos meer dan 80 procent van de klanten voor een fysiek beurs bezoek. Een duidelijke stijging ten opzichte van 2023. Het zelf zien, voelen en vergelijken blijft een belangrijke meerwaarde voor hen.

Ook de combinatie met de meer dan 180 standhouders van Plantarium|Groen-Direkt onder één dak trekt een breed publiek van tuinplanten inkopers, tuincentrum eigenaren, handelaren, exporteurs en branchegenoten.

 


Redactie Floranews | 12-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Floranews tussen


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS