zondag 21 juli 2024
FN TOP logo FN TOP add

Rijnbeek brengt vaste planten en bolbloemen samen in klimaat-adaptief tuincentrumprogramma

Rijnbeek brengt vaste planten en bolbloemen samen in klimaat-adaptief tuincentrumprogramma

Rijnbeek Perennials in Boskoop voelt een grote verantwoordelijkheid om een rol te spelen in het bieden van efficiënte oplossingen om tuinen wereldwijd groener en toekomstbestendig te maken. Als één van de eerste vaste plantenkwekerijen in Nederland en Europa die 100 procent veenvrij produceert, presenteert het bedrijf nu de nieuwste duurzame oplossing Onder de naam Climate Gardeners brengt het een tuincentrumprogramma op de markt dat klimaat-adaptieve plantenmixen aanbiedt. Met vaste planten die zijn geselecteerd om te presteren in sterk variërende omstandigheden en om de balans van de natuur te herstellen. Tegelijkertijd helpt het klanten met inspirerende, uitgekiende combinaties voor een oogstrelend tuinbeeld, met langdurig kleur door de seizoenen heen.

De Climate Gardeners Bulb Mania Mix is één van de eerste mixen binnen het programma die van de late winter tot het vroege voorjaar in tuincentra in heel Europa wordt gelanceerd. Een mix met vroegbloeiende vaste planten, bonte bladplanten en verwilderingsbollen op pot. De combinatie van vaste planten en bollen brengt een vroege lentesensatie in de tuin. Het biedt een geweldig, langdurig effect met opeenvolgende bloei, kleuren en geuren die maandenlang blijven veranderen en verrassen, meerjarig blad dat de uitgebloeide bloemen bedekt en een border die jaar na jaar terugkomt en verder ontwikkelt. Bovendien biedt de mix een broodnodige bron van nectar en stuifmeel voor bijen en andere belangrijke bestuivers, zo vroeg mogelijk na een lange winterperiode.

Op basis van een roterende methode levert Rijnbeek Perennials tuincentra elke maand nieuwe en interessante mengsels, gericht op verschillende uitdagende klimaatomstandigheden door het jaar heen. Terwijl de Bulb Mania Mix zich concentreert op het vergroten van de biodiversiteit in het vroege voorjaarsseizoen en langdurige bloei, hebben andere mixen een sterke focus op het reguleren van regenval of het doorstaan van de hitte en droogte. Zo is er de Urban Jungle Mix - ontworpen voor schaduwrijke, natte omstandigheden vroeg in het jaar, en de Drought Resistant Mix voor een waterbesparende, onderhoudsarme border in droge, hete zomers. Alle mixen van het Climate Gardeners programma worden opgepot in veenvrij substraat.

Kant-en-klare oplossingen

Voor tuincentra wordt het een koud kunstje om een verleidelijk aanbod te presenteren dat klanten bij elk bezoek blijft boeien en verrassen. Rijnbeek Perennials gaat het supermakkelijk maken. Arno Rijnbeek: "Met onze nog altijd groeiende collectie bieden we de meest kwalitatieve en verleidelijke vaste planten die je in de markt kunt vinden. Je kunt de selectie van onderscheidende producten die aansluiten bij specifieke wensen en behoeften aan ons overlaten en we nemen zelfs de presentatie op de winkelvloer uit handen." Rijnbeek Perennials biedt het Climate Gardeners programma aan in een compleet pakket, waarmee tuincentra direct klaar zijn voor de verkoop. 

Keukenhof enthousiast

Rijnbeek Perennials heeft ook Keukenhof enthousiast gemaakt met hun Bulb Mania Mix. Het lentepark bereidt zich voor op het 75ste seizoen, waarin Rijnbeek Perennials samen met JUB Holland, specialist in creatieve bollenmengsels, hun bollen- en vaste plantenborder zullen presenteren. Ongeveer 1,4 miljoen bezoekers van Keukenhof zullen van 21 maart tot en met 12 mei kunnen genieten van de meadow-stijl border. En niet alleen dit seizoen, want de border blijft behouden in het park en zal de komende jaren opnieuw bloeien en verder groeien.

foto´s: Rijnbeek Perennials

 
 

Redactie Floranews | 08-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Groen-DirektNajaarsbeurs


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS