zondag 21 juli 2024
Beurs agenda sierteelt FN TOP logo

Goud voor Hydrangea Living Little Rosy

Goud voor Hydrangea Living Little Rosy

De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) heeft op haar jaarvergadering op 6 februari een gouden medaille uitgereikt aan veredelaar Alex Schoemaker. Zijn Hydrangea paniculata Living Little Rosy kreeg de prestigieuze prijs naar aanleiding van de veldkeuring door de KVBC. Daarbij heeft de KVBC deze Hydrangea ook verkozen tot Beste Nieuwigheid 2023.

“Living Little Rosy heeft een opvallend compacte en regelmatige groeiwijze en mooi purperrood doorkleurende bloempluimen die goed in verhouding staan tot het plantformaat”, aldus het juryrapport.

Veldkeuringen zijn meerjarige keuringen waarbij de KVBC planten langdurig op groei- en bloei-eigenschappen testen. Dit in tegenstelling tot beurskeuringen, waar planten puur op één moment visueel beoordeeld worden. Alleen uitzonderlijk sterke en gezonde planten met een goede groei komen in aanmerking voor een gouden medaille. Voor Alex Schoemaker is dit de 9e medaille in de KVBC veldkeuringen, voor zijn Living Creations serie. De kweker was helemaal verrast door de verkiezing van de plant tot Beste Nieuwigheid 2023: “De KVBC test jaarlijks tientallen nieuwigheden. Het behalen van een gouden medaille is een mooie prestatie, maar horen dat jouw nieuwigheid de allerbeste van het hele jaar is, is een enorme eer.”

“De meerjarige veldkeuring bewijst dat Living Little Rosy van nature opvallend compact groeit, dus onbehandeld en onbespoten”, aldus Alex Schoemaker. “De compacte groei is de belangrijkste eigenschap van Living Little Rosy, in combinatie met de helderwitte, naar donkerroze verkleurende bloemen. Net als de andere Hydrangea’s binnen de Living Creations serie is de plant eenvoudig in verzorging en winterhard tot -30°C.

Living Little Rosy won eerder de Green Retail Award en goud in de houdbaarheidstest van Royal FloraHolland. De paniculata bleek toen al het best te presteren qua bloeiduur. Dit is een van de kernwaarden binnen de Living Creations lijn met goede genetica: de belofte van 100 dagen bloei.
 


Redactie Floranews | 07-02-24 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2407Plantarium2024


Overig nieuws2024 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS